U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Even voorstellen: Karen Wevers, Talent & Onderwijs + Jeugdscouting


Even voorstellen: Karen Wevers, Talent & Onderwijs + Jeugdscouting

Bij De Graafschap Pincvision Voetbalacademie zijn veel mensen werkzaam, in dienst of als vrijwilliger. Trainers, teammanagers, verzorgers, coördinatoren en anderen zetten zich volop in voor onze spelers en teams. Aan het woord is Karen Wevers, Talent & Onderwijs + Jeugdscouting.

Wat is jouw rol binnen De Graafschap Pincvision Voetbalacademie?
Ik maak samen met Anke Evers deel uit van het team Talent en Onderwijs en dan specifiek voor het basisonderwijs. Daarnaast ben ik medewerkster Jeugdscouting.

Welke werkzaamheden/taken vervul je?
Voor het deel Talent & Onderwijs ben ik aanspreekpunt voor de spelers in het basisonderwijs. Ik stuur aan het begin van het seizoen alle basisscholen waar een speler van ons zit een brief. In deze brief geven we aan dat een leerling van de betreffende school bij De Graafschap Pincvision Voetbalacademie voetbalt. Daarin geven we o.a. aan waar we voor staan als academie en dat we hopen op een prettige samenwerking.

Voor de spelers die in groep 8 zitten organiseer ik samen met Anke Evers een informatieavond in samenwerking met de coördinatoren van het Rietveld Lyceum en het Metzo College. Dit zijn de twee voortgezet onderwijsscholen waarmee we een samenwerkingsovereenkomst hebben. Daarnaast vertellen op deze avond enkele spelers die in de brugklas zitten, hoe zij de overstap naar het voortgezet onderwijs hebben ervaren en dan met name de combinatie van trainen, reizen en school. Ook organiseren we een workshop voor de spelers uit groep 8 over het plannen van huiswerk in combinatie met voetbal en over omgaan met druk.

Ook ben ik coördinator van De Graafschap Pincvision Schooltour. Dit project bestaat inmiddels een aantal seizoenen en wordt zeer positief ontvangen door basisscholen, spelers en ouders. Samen met een jeugdtrainer van De Graafschap Pincvision Voetbalacademie gaan we naar een klas van een speler. De trainer geeft een presentatie over De Graafschap en vertelt vooral over de speler die bij De Graafschap voetbalt. Op deze manier willen we klasgenootjes laten weten wat er allemaal bij komt kijken om op dit niveau met je sport bezig te zijn. Daarnaast is er een quiz voor de hele klas en geeft de trainer de klas nog een gymles die in het teken van voetbal staat. Per seizoen bieden we deze schooltour twintig keer aan.

Bij de Jeugdscouting bestaan mijn werkzaamheden uit administratieve taken zoals de uitnodigingen verzorgen voor spelers die uitgenodigd worden voor stagetrainingen, stagewedstrijden en steunpunttrainingen. En ja, ook de brieven als een speler helaas niet verder mag. Daarnaast notuleer ik bij scoutingoverleg en hou ik de agenda van de scouts bij. Samen met Iwan Geurts (Hoofd Jeugdscouting) doe ik de intake gesprekken met de nieuwe spelers. Daarbij zijn we ook verantwoordelijk voor de huisvesting van onze jeugdspelers die van buiten de regio Doetinchem komen. Wij proberen gastgezinnen te vinden en voor spelers en gastgezinnen ben ik het aanspreekpunt. Op maandag- en vrijdagavonden ben ik aanwezig bij de steunpunttrainingen voor ondersteunende werkzaamheden.

Voor de gescoute spelers die uiteindelijk bij ons komen, organiseer ik samen met Iwan Geurts en Dennis te Braak een avond op het stadion waar deze spelers een ‘contract’ tekenen. Altijd weer een erg leuke avond!

Wat heb je hiervoor gedaan?
Ik ben allereerst lid geweest van de ouderraad van De Graafschap, dit heb ik twee seizoenen gedaan. Daarna ben ik een seizoen teammanager geweest bij de toenmalige E2. Dit vond ik ook erg leuk om te doen! In die tijd ben ik benaderd door George De Jong voor het onderwijs en door Iwan Geurts voor de Jeugdscouting. Dit doe ik inmiddels al weer vier seizoenen.

Wat doe je naast je werkzaamheden bij de jeugdopleiding?
Naast dat ik moeder ben van twee kinderen ben ik twee dagen in de week leerkracht van groep 5 op basisschool Frans ten Bosch in Lichtenvoorde. Ik ben inmiddels zo’n twintig jaar werkzaam in het onderwijs en vooral de combinatie met het werk bij De Graafschap maakt dit bijzonder leuk! 

Wat zouden mensen van je moeten weten?
Bovenstaande werkzaamheden kosten best veel tijd. Gelukkig geeft het mij veel energie en doe ik het allemaal met veel plezier! Ik hoop dan ook dat ik dit nog een hele tijd mag blijven doen!


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner