De Graafschap O15 wint met 3-2 van AFC

Na een competitiepauze van 3 weken mocht De Graafschap, in het nieuwe thuistenue, zondagmiddag weer volle bak tegen het Amsterdamsche AFC. In de afgelopen weken hebben alle spelers veel speelminuten opgedaan in oefenwedstrijden van zowel de O15 als O16 met wisselende resultaten.

Het was een wedstrijd die supporters op de Vijverberg allemaal graag zien een wedstrijd met veel strijd en beide teams die graag snel naar voren willen. Al in de 6e minuut was De Graafschap dichtbij een treffer, Semir kreeg de bal op twintig meter van het AFC doel en schoot met links hard tegen de dwarsligger. De verdediging leverde veel strijd en zorgde er samen voor dat AFC weinig tot geen 100% kansen creëerde. Net voor rust schoot Bohdy van Hal vanaf de linkerkant op zo'n 20 meter van het doel in de rechterhoek raak, een prachtig doelpunt: 1-0.

Vanaf de aftrap ging De Graafschap op jacht naar de tweede treffer. Doordat Jamy dichter op zijn tegenstander stond kon hij sneller druk zetten en zo de bal veroveren, speelde Semir aan de rechterkant aan die vervolgens een perfecte voorzet gaf op Blnd Hassan die de bal in het doel kopte: 2-0.

Blnd kwam in de 44e minuut in botsing en moest het veld verlaten. Na deze wissel stond de organisatie niet goed en bij balverlies van Mexx was er niet voldoende druk waardoor AFC uit de aanval de aansluittreffer kon scoren: 2-1. De Graafschap was even een minuut het spoor bijster en hier profiteerde AFC door vanaf 20 meter de 2-2 te scoren. Vijf minuten voor tijd scoorde Jarvin de Haan met zijn hoofd de winnende treffer, na een goede actie van Jairo en Emre: 3-2. De Graafschap speelde de wedstrijd niet uit met 11 man, doordat Emre de rode kaart ontving.

Door deze overwinning komt De Graafschap in het linkerrijtje te staan. Volgende week om 14.30 speelt De Graafschap wederom thuis dit keer de derby tegen Go Ahead Eagles.