U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


De Graafschap O12 weekend in Stuttgart


De Graafschap O12 weekend in Stuttgart

Afgelopen vrijdag om 12:00 uur vertrok de onder 12 naar Stuttgart om te strijden voor de Kreissparkassen Cup. Na een goede nacht op de bedden die de spelers zelf hebben opgemaakt in een jeugdherberg moest de o12 zaterdag de eerste poule wedstrijden spelen. In deze poule werden 3 wedstrijden gewonnen en tegen VFB Stuttgart werd er gelijkgespeeld. Dit betekende dat de o12 door was naar de winnaarspoule. De eerste wedstrijd in de winnaarspoule moest op zaterdag gespeeld worden. Deze werd met 2-1 gewonnen. Na afloop van de eerste toernooidag kregen de spelers en staf een rondleiding door het stadion van VFB Stuttgart en 's avonds volgde er een bespreking waarin besproken werd hoe de favoriete spelers van de o12 zulke goede voetballers zijn geworden.

Op zondag werd er verder gespeeld in de winnaarspoule. Tegen Bayern München werd knap gewonnen met 2-1. Daarna werd er met 4-0 gewonnen. Helaas werden de laatste 2 poule wedstrijden verloren met 1-0 waardoor we niet door waren naar de halve finale maar moesten spelen voor plek 5 en 6. Uiteindelijk werd er verloren en werd de onder 12 6e van het toernooi.

Reactie trainer Wouter Stronks: "Dit soort weekenden zijn altijd erg interessant. Je leert je staf en spelers in een aantal dagen veel beter kennen. Het weekend stond in het teken van "leren". Leren hoe het is om als groep een aantal dagen op stap te zijn en leren om verantwoordelijkheid te nemen in het veld. Ook hebben besproken hoe het leren werkt in je brein en in welke "zone" je het beste kunt zitten als je wil leren.
Het is dan mooi om te zien dat dit prima samen gaat met resultaat boeken. Tijdens sommige wedstrijden heb ik genoten van de inzet en van de betrokkenheid die de spelers hadden in het veld. Samen waren ze bezig met wedstrijden winnen en losten ze zelfstandig problemen op.
Als laatste wil ik de ouders van de onder 12 bedanken. Ze waren oa onze chauffeurs en ze hebben de jeugdherberg geregeld. Dit was allemaal erg fijn!

{asset:25459:url}    {asset:25458:url}


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner