​Zinderende zege op Telstar brengt De Graafschap naar finale!

De Graafschap staat in de finale van de Jupiler Play-Offs! Op zondagmiddag werd Telstar met 4-2 verslagen in een kolkend stadion De Vijverberg. En dat was voldoende na de 3-2 nederlaag van afgelopen donderdag.

'T GEET HIER SPOKEN

De Graafschap begon flitsend op De Vijverberg, waar voor de wedstrijd weer een ge-wel-dig spandoek werd ontvouwen met de tekst 'T GEET HIER SPOKEN. En het ging ook spoken. Al na vier minuten opende Lars Nieuwpoort, die samen met Bart Straalman het centrum vormde, de score: 1-0. Hij kreeg een corner voor de voeten en haalde doeltreffend uit. Vlak daarna kon Telstar-doelman Rody de Boer ternauwernood de 2-0 van Tarik Tissoudali voorkomen.

Zeer sterke eerste helft

Het was duidelijk dat de Superboeren de touwtjes stevig in handen hadden en uitstekend speelden in de eerste helft. Dat resulteerde ook in een goede kans voor Youssef El Jebli. De aanvallende middenvelder miste aanvankelijk nog, maar knikte na 25 minuten fantastisch de 2-0 binnen uit de tweede goede hoekschop van Daryl van Mieghem. De Vijverberg ontplofte en bleef sfeervol. Schoten van Robert Klaasen (rakelings naast) en Van Mieghem (redding De Boer) zorgden voor veel gevaar.

{asset:29333:url}

Telstar maakt uitgoal

Telstar wist voor rust totaal niet waar het De Graafschap pijn kon doen en mocht van geluk spreken dat het niet met een 3-0 achterstand de kleedkamers opzocht. Op slag van rust redde De Boer op een inzet van Van Mieghem, in de rebound mikte El Jebli over. In de tweede helft leek er ook geen vuiltje aan de lucht, ware het niet dat Mohamed Hamdaoui na 57 minuten uit het niks een vrije trap achter Filip Bednarek schoot: 2-1 en toch weer spanning.

3-1 én 3-2

De Graafschap bleef krachtig spelen en scoorde halverwege de tweede helft via Fabian Serrarens opnieuw: 3-1. Hij profiteerde optimaal van een heerlijke voorzet van El Jebli. Kort daarvoor en daarna kreeg Serrarens ook kansen. Aan de andere kant kwam Telstar er sporadisch uit, maar maakte het wel de 3-2. Na een te korte terugspeelbal en daaropvolgende overtreding van Filip Bednarek benutte Andrija Novakovich een strafschop: 3-2.

Zinderende ontknoping

In de slotfase kon daardoor nog van alles gebeuren. En dat bleek, want een voorzet van Van Mieghem waaide in één keer binnen: 4-2 en De Vijverberg vierde opnieuw feest. Telstar ging in de slotminuten 'alles-of-niets' spelen. De Graafschap moest standhouden en deed dat ook, tot vreugde van alle aanwezige Superboeren. De finale van de Jupiler Play-Offs is bereikt. Daarin spelen we op donderdag en zondag tegen de winnaar van Roda JC - Almere City FC!

{asset:29334:url}

De Graafschap - Telstar: 4-2

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Lars Nieuwpoort (4.), 2-0 Youssef El Jebli (25.), 2-1 Mohamed Hamdaoui (57.), 3-1 Fabian Serrarens (66.), 3-2 Andrija Novakovich (76./pen), 4-2 Daryl van Mieghem (80.)

Arbiter Pol van Boekel | Toeschouwers: 11.083

Opstelling De Graafschap: Bednarek ©; Abena, Straalman, L. Nieuwpoort, Tutuarima; Diemers, El Jebli (90. Van Diermen), Klaasen; Van Mieghem, Serrarens en Tissoudali (76. Van den Hurk).

Opstelling Telstar: De Boer; Cabral, Van Iperen (83. Zamouri), Van Heertum, Brito; Schouten, Lynen, Korpershoek © (46. Toretta); Platje (39. Sno), Novakovich en Hamdaoui.

Gele kaart(en) De Graafschap: L. Nieuwpoort (14.), Diemers (54.), Abena (56.)

Gele kaart(en) Telstar: Cabral (18.), Korpershoek (44.), Toretta (64.), Zamouri (84.)