Vrijdag 31 mei Jong Oranje - Jong Mexico met aantal debutanten op De Vijverberg


Vrijdag 31 mei Jong Oranje - Jong Mexico met aantal debutanten op De Vijverberg

Jong Oranje-coach Erwin van de Looi heeft de 21-koppige definitieve selectie bekendgemaakt voor de wedstrijd tegen Mexico. Voor Noa Lang (Ajax), Owen Wijndal (AZ), Kjell Scherpen (FC Emmen), Ludovit Reis (FC Groningen), Mike van de Meulenhof (PSV) en Mitchell van Bergen (sc Heerenveen) is het voor het eerst dat ze zijn opgenomen in de definitieve selectie van Jong Oranje.

Mexico treedt in de oefenwedstrijd tegen Jong Oranje aan met hun Olympisch elftal. Dit zijn spelers die op of na 1 januari 1997 geboren zijn. De wedstrijd tegen de Mexicanen is op vrijdag 31 mei om 20.00 uur op De Vijverberg in Doetinchem.

Selectie Jong Oranje

Dani de Wit (Ajax), Perr Schuurs (Ajax), Noa Lang (Ajax), Justin Kluivert (AS Roma), Calvin Stengs (AZ), Teun Koopmeiners (AZ), Owen Wijndal (AZ), Rick van Drongelen (Hamburger SV), Kjell Scherpen (FC Emmen), Ludovit Reis (FC Groningen), Deyovaisio Zeefuik (FC Groningen), Jan Hoekstra (FC Groningen), Kaj Sierhuis (FC Groningen), Justin Hoogma (FC St. Pauli), Ferdi Kadioglu (Fenerbahce), Tyrell Malacia (Feyenoord), Cody Gakpo (PSV), Donyell Malen (PSV), Mike van de Meulenhof (PSV), Sherel Floranus (sc Heerenveen) en Mitchell van Bergen (sc Heerenveen).

In deze selectie ontbreken de spelers van clubs die nog in de finales van de play-offs uitkomen.

Kwalificatie voor het EK 2021

De oefenwedstrijd tegen Mexico is gepland in aanloop naar de kwalificatiecampagne voor het EK 2021. Hongarije en Slovenië organiseren dit EK samen. Aan het eindtoernooi doen zestien landen mee, waarbij Hongarije en Slovenië als gastlanden automatisch gekwalificeerd zijn. Aan de EK-kwalificatie doen 53 landen mee die verdeeld worden in acht poules van zes en één poule van vijf. Alle groepswinnaars plaatsen zich direct voor het toernooi en ook de beste nummer twee, gemeten over alle negen groepen, gaat naar het EK. De overige nummers twee uit de poules maken via een play-off nog kans op de resterende vier EK-tickets. Deze wedstrijden worden gespeeld tussen 9 en 17 november 2020.


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Agenda

Er staat op dit moment niks op de agenda.