U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Zaterdag 23 juli eerste editie Kist Cup


Zaterdag 23 juli eerste editie Kist Cup

Op zaterdag 23 juli organiseren Telstar en De Graafschap - in samenwerking met Unibet – de eerste editie van de Kist Cup, een ode aan Simon Kistemaker. De oud-trainer van beide clubs overleed afgelopen november aan de gevolgen van kanker. Alle opbrengsten vanuit het evenement komen ten goede aan Support Casper en zullen worden ingezet voor onderzoek naar alvleesklierkanker. De Kist Cup wordt gespeeld om 16:00u in het BUKO Stadion.

Clubicoon in Velsen-Zuid en Doetinchem

Als trainer stond Kistemaker voor voetbal van het meest knoestige, rauwe en ongecompliceerde soort. Geen man van data-analyse en moeilijke looplijnen, maar van simplistisch, aanvallend voetbal. Van snot op de bek en eerlijkheid voorop. Voetbal zoals voetbal hoort te zijn. Niet voor niets werd Kistemaker bij het 50-jarig jubileum van Telstar tot beste trainer uit de clubgeschiedenis benoemd. Kistemaker was ook van 1989 tot 1993 trainer van De Graafschap en maakte de club ongeslagen kampioen.

Ouderwets dagje voetbal

De Kist Cup wordt een ‘ouderwets dagje voetbal’. Voorafgaand aan de wedstrijd tussen Telstar en De Graafschap kunnen fans van beide clubs terecht op het fanplein. Hier worden diverse activiteiten georganiseerd zoals een veiling van Kist Cupmerchandise en een voorwedstrijd tussen de OldStars van beide clubs tegen elkaar. Ook draagt Sjoerd Mossou een ode aan ‘De Kist’ voor.

Terugkerend evenement

De Kist Cup wordt een jaarlijks terugkerend onderdeel in de voorbereiding van SC Telstar en De Graafschap waarbij de clubs om en om gastheer zijn. Kaarten voor de wedstrijd zijn vanaf nu verkrijgbaar via de officiële websites van Sc Telstar en De Graafschap en kosten €5,-

Lennart Kessels, General Manager Unibet Nederland: “Met Unibet Impact steunen we maatschappelijke initiatieven rondom onze partnerclubs, ook bij Telstar en De Graafschap. In dit specifieke voorbeeld bundelen we onze krachten en zijn we gezamenlijk tot een mooi, nieuw initiatief gekomen. Het is prachtig dat een clubicoon als Kistemaker op deze manier een blijvende herinnering krijgt en we een bijdrage kunnen leveren aan een goed doel.”

Om deze content te tonen moeten we cookies plaatsen. of bekijk het op www.youtube.com/embed/q8EizmQtPg0


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
29
mrt.
20:00
uur
Jong AZ
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner