Weergaloze knal Tarfi levert De Graafschap eerste zege op

De Graafschap heeft de eerste zege van het seizoen te pakken. De Doetinchemmers zegevierden op bezoek bij concurrent SC Cambuur met 2-3. De Graafschap had het duel voor rust al kunnen beslissen, na goals van Cas Peters en Bart Straalman. Cambuur kwam via Sjoerd Overgoor en door een eigen goal van Nathaniel Will langszij, maar Karim Tarfi bekroonde zijn terugkeer met de winnende treffer: 2-3.

400 fans mee

De spanning was in aanloop naar het duel goed voelbaar. Het uitvak was al weken voor de start tot de nok toe uitverkocht; liefst 400 Superboeren togen naar Leeuwarden voor de kraker. Beide clubs hadden dit seizoen nog niet gewonnen en wilden deze wedstrijd aangrijpen om de eerste driepunter te boeken. Bij De Graafschap begon Vincent Vermeij in de basis, Robin Pröpper keerde terug na een schorsing. De eerste helft stond bol van spektakel, voornamelijk verzorgd door De Graafschap.

De Graafschap erg sterk

Het elftal van trainer Jan Vreman had de Leeuwarder opponent bij de strot en liet niet los. Na zeven minuten opende Cas Peters de score na een fout van Marvin Peersman (0-1) en daarna ging het los, vooral in de laatste minuten voor rust. Nadat Hidde Jurjus ternauwernood de 1-1 van Bartholomew Ogbeche voorkwam, knikte Bart Straalman na een fraaie vrije trap van Bryan Smeets de 0-2 tegen de touwen. Daarna kopte hij via het hoofd van Cambuur-verdediger Wessel Dammers naast.

{asset:14416:url}

Driemaal de paal

Vijf knotsgekke minuten voor rust braken aan, daar Youssef El Jebli tot twee keer toe met een uithaal dichtbij de 0-3 was. Eerst redde Leonard Nienhuis, daarna teisterde El Jebli de paal. De 0-3 viel niet, maar de 1-2 wel, uit het niets. Sjoerd Overgoor mocht vrij uithalen vanuit de tweede lijn en deed dat doeltreffend: 1-2. Nog voor rust raakte ook Cas Peters de paal. En in de tweede helft raakte Cambuur via Overgoor al snel dezelfde paal die de gasten tweemaal raakten. De Graafschap had voor rust al op een ruime voorsprong moeten staan, maar hield Cambuur dus in leven.

Tarfi de held

De Doetinchemmers kwamen vlak na rust bij een kopbal van Dammers goed weg. Het duurde niet lang voordat de 2-2 wél achter Jurjus lag. Op zeer onfortuinlijke wijze schoot Nathaniel Will de gelijkmaker in eigen doel (2-2). De Graafschap was na rust geen schim meer van de ploeg die het voor rust was. Cambuur drong aan, maar het bleef lang 2-2. Vlak voor tijd kreeg Pröpper, die net terugkeerde van een schorsing, zijn tweede gele kaart. De Graafschap was daar niet van onder de indruk, want vlak voor tijd schoot de teruggekeerde Karim Tarfi snoeihard een vrije trap raak: 2-3 en de eerste zege van het seizoen is een feit!

{asset:14417:url}

Foto's met dank aan Henk Jan Dijks : Dijksfotografie.

SC Cambuur - De Graafschap 2-3

Arbiter Danny Makkelie | Toeschouwers: 10.000

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Cas Peters (7’), 0-2 Bart Straalman (34’), 1-2 Sjoerd Overgoor (43’), 2-2 Nathaniel Will (54', e.d.), 2-3 Karim Tarfi (88')

Opstelling SC Cambuur: Leonard Nienhuis (46’ Harm Zeinstra); Omar El Baad (46’ Sebastian Steblecki), Wessel Dammers, Marvin Peersman, Vytautas Andriuskevicius; Erik Bakker, Sjoerd Overgoor, Sander van de Streek; Mikhail Rosheuvel, Martijn Barto en Bartholomew Ogbeche (57’ Xander Houtkoop).

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus; Nathaniel Will, Bart Straalman, Ted van de Pavert, Jeroen Tesselaar; Youssef El Jebli (52’ Kristopher Vida), Bryan Smeets (79' Karim Tarfi), Robin Pröpper, Andrew Driver (86' Lion Kaak); Vincent Vermeij en Cas Peters.

Gele kaart(en) SC Cambuur: Steblecki (59’)

Gele kaart(en) De Graafschap: Tesselaar (33’), Pröpper (55’)

Rode kaart(en) SC Cambuur: Pröpper (85', 2x geel)