'Veur Altied' in Achterhoekse filmhuizen


'Veur Altied' in Achterhoekse filmhuizen

De opname van theatervoorstelling 'Veur Altied' is komende maanden te zien in filmhuizen in de Achterhoek. Hiermee krijgen nog meer voetbal- en theaterliefhebbers de kans om de theatershow over 65 jaar De Graafschap te zien of te herbeleven. Bezoekers krijgen met hun filmticket van De Gruitpoort of het Barghse Huus bovendien gratis toegang tot de nieuwe jubileumexpositie in het Stadsmuseum Doetinchem.

Gruitpoort en Barghse Huus

De voorstelling was in januari te zien in Schouwburg Amphion. Beide voorstellingen waren uitverkocht en een groot succes. In totaal kwamen 1.650 mensen 'Veur Altied' bekijken. Filmmaker Patrick Spoel maakte van de voorstelling een fraaie registratie. Deze zal in de filmhuizen op groot scherm worden vertoond. Hierdoor wordt opnieuw de verbinding gevonden tussen 65 jaar De Graafschap en cultuurmaatschappelijke instanties in de Achterhoek. 'Veur Altied' is in ieder geval op zaterdag 23 maart te zien in De Gruitpoort in Doetinchem en op 10 april en 8 mei in het Barghse Huus in ’s-Heerenberg. Mogelijk volgen dit voorjaar nog meer data en locaties. Kaartverkoop gaat via de filmhuizen. Klik hiervoor op de links.

Expositie Stadsmuseum

Het Stadsmuseum opent op zaterdag 23 maart een expositie over De Graafschap. De tentoonstelling 'Superboeren 65 jaar De Graafschap' is een unieke verzameling van foto’s, video’s, documenten en attributen. Deze worden van 23 maart tot en met 25 augustus 2019, in het Stadsmuseum aan de Van Nispenstraat in Doetinchem, op een interactieve wijze geëxposeerd. De thema’s zijn net als bij de theatervoorstelling: hoogte- en dieptepunten, helden en antihelden, amateurisme en zelfspot en de verankering van het D’RAN-gevoel in het Achterhoeks DNA.

Filmkijkers gaan gratis

De expositie is voor jong en oud geschikt: ook voor kinderen is er een apart deel van de expositie ingericht. De jeugd tot en met 12 jaar heeft gratis toegang. Vanaf 13 jaar is de toegang €4,75. Houders van een Museumjaarkaart hebben gratis toegang. Bezoekers aan de filmvertoningen in De Gruitpoort of het Barghse Huus krijgen bij aankoop van de filmkaart een gratis toegangsbewijs voor het bezoeken van deze expositie.

Over de voorstelling

'Veur Altied' is een anderhalf uur durende theatervoorstelling, die het verhaal vertelt over de hoogtepunten, dieptepunten, het amateurisme en de zelfspot van 65 jaar De Graafschap. Aan de hand van het verhaal van opa, gespeeld door oud-Graafschapper Cor Peitsman, wordt kleinzoon Stef Kuijpers duidelijk gemaakt waarom De Graafschap méér is dan enkel een voetbalclub. Tijdens de voorstellingen komen oud-spelers en trainers aan bod, en worden markante momenten uit de geschiedenis van de voetbalclub belicht. Een korte compilatie is hier te zien.


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht