Topper in Keuken Kampioen Divisie; De Graafschap tegen SC Cambuur


Topper in Keuken Kampioen Divisie; De Graafschap tegen SC Cambuur

Donderdagavond om 21:00 uur gaat de bal rollen op De Vijverberg voor de topper in de Keuken Kampioen Divisie tussen De Graafschap en SC Cambuur. De Superboeren zijn de koploper (met 28 punten), Cambuur speelde een wedstrijd minder en volgt met 25 punten op de derde plek.

Scorend vermogen en vorm

De ploeg van voormalig De Graafschap-trainer Henk de Jong beschikt over veel scorend vermogen. Zo eindigde het thuisduel met nummer twee Almere City FC afgelopen zondag in een 7-2 overwinning voor de Leeuwarders. Met 42 doelpunten is Cambuur de meest scorende ploeg van de competitie. De Graafschap verkeert eveneens in een goede vorm. Van de laatste zeven wedstrijden werden er zes gewonnen. Vorig seizoen eindigde de kraker tegen Cambuur in een 2-0 zege (goals van Youssef El Jebli en eigen doelpunt van Calvin Mac-Intosch).

"Strijden voor bovenste plek"

"Vorig seizoen boekten we een prachtige thuisoverwinning op Cambuur, tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen. Nu zijn we meer dan een jaar verder. We dachten samen te promoveren, maar dat gebeurde niet", aldus trainer Mike Snoei op het persmoment in aanloop naar Cambuur-thuis. "Nu staan we tegenover elkaar en strijden we voor die bovenste plek. Het wordt moeilijk genoeg; Cambuur heeft een selectie die al lang bij elkaar is. Het is een lastige ploeg om te bestrijden, maar op allerlei andere manieren is er wel iets te halen. Wij hebben ook een geweldig team, dat mentaal en fysiek sterk is."

De wedstrijd is donderdag te volgen via onze social media-kanalen en FOX Sports (kanaal 1)


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht