Tiental Jong De Graafschap komt tekort tegen Westlandia: 0-2

Jong De Graafschap heeft zondag verloren van Westlandia. De beloften waren een maatje te klein voor Westlandia en gingen met 0-2 onderuit. Linksback Lars Hekkers kreeg tien minuten na rust een rode kaart voor een overtreding op een doorgebroken speler.

Verschil na rust

De beloften hadden sinds de eerste minuut moeite om goed in de wedstrijd te komen en waren onzuiver in de passing. Westlandia kreeg voor rust de beste kansen. Vooral Mhamdi El Salaheddine maakte het de defensie van de Superboeren lastig en ook Jedsel Markes was dicht bij de 0-1. Aan de andere kant schoot Delano Burgzorg in kansrijke positie een metertje naast. De ruststand van 0-0 gaf de verhouding goed weer.

Na rust scoorde Westlandia al snel. El Mhamdi gaf een goede voorzet op Anwar Beeldstroo, die voor de 0-1 tekende. Vervolgens werd het voor Jong De Graafschap een lastige opgave om een resultaat te behalen, zeker omdat Lars Hekkers na het neerhalen van een doorgebroken speler direct rood kreeg. Even later gooide Markes met een geplaatste boogbal de wedstrijd in het slot: 0-2. Marlon Versteeg had de eindstand op 1-2 kunnen zetten, maar hij miste een strafschap (gegeven na een overtreding op Kabir Sabotic).

"Het was niet goed genoeg"

Trainer Jan Vreman was na afloop niet te spreken over het optreden van zijn ploeg. "We hebben het niet goed gedaan. Het baltempo was veel te laag en in de passing waren we heel slordig", baalde Vreman. "De spelers moeten voor elkaar willen lopen en dat gebeurde niet voldoende. We speelden niet genoeg als team. Dat moet verbeteren willen we de komende wedstrijden punten pakken."

Opstelling Jong De Graafschap: Etemadi; Schoop (80. El Malki), Janssen, Vreman, Hekkers; Sabotic, Huntelaar, Versteeg, Keurntjes; Leidsman (55. Van Nispen) en Burgzorg (60. El Hammouchi).

{asset:28291:url}

{asset:28292:url}

{asset:28293:url}

{asset:28294:url}

{asset:28295:url}

{asset:28296:url}

{asset:28297:url}