Tiental De Graafschap incasseert late gelijkmaker Fortuna

De Graafschap heeft met tien man een 1-1 gelijkspel geboekt bij Fortuna Sittard. Tarik Tissoudali maakte voor rust de 0-1, maar Fabian Serrarens kreeg twaalf minuten voor tijd rood. Dat was het sein voor een slotoffensief van Fortuna, dat via Perr Schuurs de 1-1 maakte.

Foto's: Achterhoekfoto.nl

Fortuna start furieus

De Graafschap had voor de wedstrijd nog een minieme kans op de derde periodetitel en was daarom ook met name gefocust op het behalen van een driepunter in Sittard. In het eerste kwartier leek het er niet op dat de Superboeren, gesteund door een swingend uitvak met 130 meegereisde supporters, met een zege aan de haal zouden gaan. Fortuna maakte in de derde minuut al bijna de 1-0 via Lars Hutten en kreeg daarna opnieuw kansen.

Organisatie staat weer

Filip Bednarek redde De Graafschap in een tijdsbestek van twee minuten tweemaal; eerst na een schot van Clint Essers en daarna op een inzet van dichtbij van Todd Cantwell. Assistent-trainer Sandor van der Heide riep vervolgens de spelers bij zich voor de nodige instructies, waarna het spel beter werd. Fortuna scoorde na 25 minuten nog wel via Lars Hutten, maar die goal werd wegens buitenspel afgekeurd.

Goal van Tissoudali

De eerste de beste kans voor De Graafschap was wél direct goed voor de openingstreffer. Na een vlijmscherpe aanval (uit het boekje) via Fabian Serrarens, Mark Diemers, Daryl van Mieghem en eindstation Tarik Tissoudali stond na 32 minuten de 0-1 op het scorebord. Twee minuten later miste Diemers een dikke kans op de 0-2. Vlak voor en vlak na de pauze faalde ook Fortuna-aanvaller Lisandro Semedo in kansrijke positie.

Rood en zure 1-1

De Graafschap kreeg echter de beste kansen op de tweede treffer van de wedstrijd, doordat Fortuna veel fouten maakte. Van Mieghem en Tissoudali kwamen echter allebei niet tot scoren, ondanks het feit dat zij oog-in-oog verschenen met Fortuna-keeper Aykut Özer. Zo vergaten de Superboeren de tweede goal te maken in Limburg en moest de 0-1 voorsprong na een rode kaart voor Serrarens met hand en tand worden verdedigd. Perr Schuurs stak echter een stokje voor de driepunter: 1-1. Bednarek voorkwam nog een tweede Fortuna-goal en Van Mieghem vergat een tweede Superboeren-treffer te maken: 1-1 gelijkspel.

Fortuna Sittard - De Graafschap 1-1

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Tarik Tissoudali (32.), 1-1 Perr Schuurs (87.)

Arbiter Siemen Mulder | Toeschouwers: 3.642

Opstelling Fortuna Sittard: Özer; Essers, Schuurs, Dammers, Pinto; Saddiki (74. Askovski), Cantwell, Hutten; Semedo, Stokkers en Dianessy.

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Abena, S. Nieuwpoort ©, L. Nieuwpoort, Tutuarima (63. Straalman); Olijve, Diemers, Klaasen; Van Mieghem (90+1. Van Diermen), Serrarens en Tissoudali (82. El Jebli).

Gele kaart(en) Fortuna Sittard: Cantwell (19.), Semedo (43.), Dammers (58.)

Gele kaart(en) De Graafschap: Klaasen (20.), El Jebli (84.)