Ted van de Pavert: "We hebben genoeg mogelijkheden gehad"


Ted van de Pavert: "We hebben genoeg mogelijkheden gehad"

Het kon de wedstrijd worden waarin De Graafschap de eerste periode van het seizoen zou pakken. Na een 0-0 tegen Almere City FC ging de periode, helaas voor de Superboeren, naar NAC Breda. Centrale verdediger en tevens aanvoerder in de laatste wedstrijd Ted van de Pavert weet dat de ploeg het heeft laten liggen tegen Almere: "We misten steeds net de afronding."

Allebei mogelijkheden

"Het was een wedstrijd waar het beide kanten op kon vallen. We waren, vooral vlak na rust, erg gevaarlijk. In de eindfase hadden we ook nog vier mogelijkheden gehad om het uit te spelen. De dreiging was er, alleen was dan net de eindpass of de afronding niet goed", aldus Van de Pavert, die ook weet dat als De Graafschap geen goal zou maken Almere dat wél zou doen: "Almere was af en toe gevaarlijk met hun snelle aanvallers. De ruimtes werden in de slotfase zo groot dat ze nog een paar goede kansen kregen. Gelukkig heeft Hidde Jurjus ons een paar keer goed gered."

Geen periode, wel positief

Na de 1-1 tegen Roda JC Kerkrade vorige week vrijdag en het gelijkspel tegen Almere City heeft de ploeg van trainer Mike Snoei de kansen voor de eerste periode verspeeld: "Het is heel erg zonde. Vorige week hadden we de wedstrijd moeten beslissen in de eerste helft. Uiteindelijk hebben we dat niet gedaan. Als je dan tegen Almere ook nog gelijkspeelt, verdien je het ook niet om periodekampioen te worden", aldus de verdediger. De vraag is nu of er, na de overwinning van NAC en SC Cambuur, reden is tot paniek: "Zeker niet, we moeten met elkaar aan de slag om te kijken hoe we deze kansen kunnen omzetten in goals. Aan de andere kant hebben we wel weer de nul gehouden en nog niet verloren, maar natuurlijk wil je thuis gewoon winnen en wel met drie punten van het veld afgaan."

Verhaal gaat verder onder foto

01-JKP_3863.JPG

Interlandperiode

Met de aankomende interlandperiode heeft De Graafschap de tijd om richting de volgende periode toe te werken: "Het is wel even fijn om volgende week geen wedstrijd te hebben. We hebben nu tijd om met elkaar te praten over de afgelopen periode. Hopelijk kunnen Ralf Seuntjens en Daryl van Mieghem goede stappen maken in hun herstel. Je merkt namelijk dat je iemand als Ralf wel mist voorin. Ook als Daryl weer terug is, hebben we weer meer diepgang in de ploeg. Het is fijn om veel keuze voorin te hebben zodat je ook daar kan door wisselen. Ze hebben allebei laten zien dat ze in de top van dit niveau kunnen spelen", zegt Van de Pavert. Na de interlandperiode komt de wedstrijd tegen NAC dichtbij, maar daar is de verdediger nog niet mee bezig: "We pakken nu even rust, dan focussen we ons op de volgende wedstrijd en dan zal NAC vanzelf een keertje voorbij komen."

21-KA_9547.JPG


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht