U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Ted van de Pavert: "We begonnen gewoon slecht"


De Graafschap wisselde van formatie voor de ontmoeting met PEC Zwolle, maar dat resulteerde niet in het gewenste effect (0-2 verlies). Volgens Ted van de Pavert was de nederlaag tegen Zwolle niet te wijten aan de tactische omzetting. Hij zag De Graafschap slecht beginnen aan het duel.

"Niets met systeem te maken"

PEC Zwolle was inderdaad de betere ploeg in de openingsfase van de wedstrijd. De Graafschap probeerde het ritme van de Zwollenaren te onderbreken en kwam zelf nauwelijks tot aanvallen toe. "We begonnen gewoon slecht aan de wedstrijd. Dat heeft niets met het systeem te maken", zei Van de Pavert na afloop.

Forceren in de slotfase

Clint Leemans zette de gasten na 14 minuten op voorsprong. Kort daarna volgde de rode kaart voor Lars Nieuwpoort. Twee tikken die De Graafschap niet meer bovenkwam. "Je probeert het zo lang mogelijk vol te houden. Dat hebben we in de rust ook aangeven. We wilden proberen om aan het einde nog wat te forceren." Delano Burgzorg stond klaar om in te vallen en voor aanvallende impulsen te zorgen, maar op dat moment verdubbelde Zwolle de score en was de wedstrijd gespeeld.

"Hebben de punten keihard nodig"

De Graafschap speelt nu nog drie wedstrijden voor de winterstop. Te beginnen volgende week met een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Het is zaak om daar met een goed resultaat weg te gaan. "We hebben de punten nu keihard nodig", aldus de verdediger. Daarna spelen de Superboeren nog tegen Ajax (uit) en Vitesse (thuis).


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner