Strijdlustig De Graafschap verliest Gelderse kraker tegen NEC

De Graafschap heeft na twee overwinningen op rij een 1-3 nederlaag geleden in de topper tegen NEC Nijmegen, dat op de juiste momenten toesloeg. De Graafschap had wel de wilskracht, scoorde ook de 1-1 via Daryl van Mieghem, maar hield de drie punten niet in Doetinchem.

Gewoon deurdonderen

De spelers van De Graafschap kregen bij de opkomst direct een flinke zet in de rug, omdat de fans weer eens een schitterende sfeeractie hadden voorbereid. 'Gewoon deurdonderen' was de boodschap die in koeienletters zichtbaar werd voor de Roodbergen-tribune, omlijst door vuurwerk buiten het stadion en de welbekende 'tune' van Normaal. Bij NEC begonnen de oud-Superboeren Gregor Breinburg en Ted van de Pavert in de basis. Zij speelden tegen onder meer Sjoerd Ars en Jordy Tutuarima, die allebei een verleden bij NEC hebben.

Goal van NEC

Eigenlijk ontliepen de twee ploegen elkaar niet veel in de eerste helft. Het enige grote verschil: dat NEC scoorde. Na tien minuten maakte Arnaut Groeneveld de 0-1. Hij kon alleen de zestien in, nadat Myenty Abena bij zijn verdedigende actie een ogenschijnlijk zware blessure opliep. Het krachtmens moest per brancard het veld af. De Graafschap deed via Sjoerd Ars niet veel later bijna wat terug, ware het niet dat Joris Delle zijn kopbal uit de onderhoek bokste.

{asset:26662:url}

Van Mieghem brengt leven

Diezelfde Ars kreeg ook tien minuten voor rust een prima kopkans en knikte ditmaal naast. Vlak voordat pauze werd gehouden, greep Filip Bednarek tweemaal prachtig in. Groeneveld stuitte op de Poolse sluitpost, waarna ook Mart Dijkstra hem niet kon passeren. In de tweede helft werd de wedstrijd vrij open, wat ook resulteerde in goede kansen. Breinburg schoof de bal net naast, voordat Daryl van Mieghem de volgepakte Vijverberg liet juichen. Vanaf de rand van de zestien maakte de buitenspeler de 1-1.

{asset:26663:url}

NEC wint kraker

Het spel bleef op en neer golven en uit de tegenaanval maakte NEC via Mohammed Rayhi bijna de 1-2. Die viel halverwege de tweede helft alsnog via Sven Braken. Hij tikte van dichtbij raak: 1-2 op een bepalend moment in de wedstrijd. Zo werd het spannender en spannender, al helemaal doordat schoten van El Jebli en Fabian Serrarens (twee) net langs en over de verkeerde kant van het aluminium vlogen. NEC voetbalde de wedstrijd slim uit en scoorde wél via Wojciech Golla en gooide het duel daarmee in het slot: 1-3 eindstand.

De Graafschap - NEC Nijmegen: 1-3

Arbiter Serdar Gözübüyük | Toeschouwers: 11.228

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Arnaut Groeneveld (10.), 1-1 Daryl van Mieghem (53.), 1-2 Sven Braken (66.), 1-3 Wojciech Golla (83.)

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Abena (13. Straalman), S. Nieuwpoort ©, L. Nieuwpoort, Driver (84. Receveur); Diemers, Tutuarima, El Jebli; Van Mieghem, Ars (66. Van den Hurk) en Serrarens.

Opstelling NEC Nijmegen: Delle; Joppen, Golla, Van de Pavert, Verdonk; Dijkstra ©, Kadioglu, Breinburg; Groeneveld, Braken en Rayhi.