Sterk en jeugdig De Graafschap verliest oefenwedstrijd tegen VfL Bochum

De Graafschap heeft maandag een besloten oefenwedstrijd tegen Bundesliga-club VfL Bochum nipt verloren. De Superboeren speelden met een team van wissel- en jeugdspelers en kwamen sterk voor de dag in het Duitse Bochum, dat speelde met een mix van spelers uit het eerste en tweede elftal. De Graafschap kwam al vroeg op voorsprong via Devin Haen, maar door twee treffers in de slotfase won de thuisploeg uiteindelijk met 2-1.

Sterke start

De Graafschap begon het duel sterk tegen de gastheren uit Bochum, waarbij enkele spelers afgelopen zaterdag nog meespeelden in de Bundesliga-wedstrijd tegen VfL Wolfsburg (1-0 verlies). Al na zes minuten stond de 0-1 op het scorebord door een fraai schot van Haen. De jonge Superboeren speelden daarna brutaal mee met de fysiek sterke en oudere spelers van Bochum, dat zo nu en dan gevaarlijk werd. De Graafschap kwam echter niet erg in de problemen in de eerste helft en kon de voorsprong vasthouden tot aan de rust.

Nipt onderuit

Al vroeg in de tweede helft miste Bochum eerst een strafschop, waarna De Graafschap goed stand bleef houden. Zo'n twintig minuten voor tijd werden de eerste wissels doorgevoerd waarbij Camiel Neghli, Jeffry Fortes en Jonathan Vergara Berrio werden vervangen door Jesper van Riel, Maas Willemsen en Ezra van der Heiden. Enkele minuten later was De Graafschap dichtbij de 0-2, ware het niet dat Mees Kaandorp op de kruising schoot. Pas ver in de tweede helft moesten de Superboeren uiteindelijk het hoofd buigen. Een door Philip Brittijn van richting veranderende bal belandde ongelukkig in het doel van Guus Vaags: 1-1.

Vlak na de gelijkmaker werd Kaandorp vervangen door jeugdspeler Anis Yadir, waarna nog slechts twee De Graafschap-spelers van ouder dan twintig jaar op het veld stonden. Niet veel later lag het spel even stil omdat een traumahelikopter landde op het veld, dat vaker wordt gebruikt voor noodgevallen omdat het veld op een goede plek in Bochum ligt. Na een kleine onderbreking werd de wedstrijd uitgespeeld, maar vlak voor het einde kreeg De Graafschap nog een kleine domper te verwerken. Een gemakkelijk gegeven strafschop werd binnengeschoten door Silvère Ganvoula, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-1 nederlaag voor De Graafschap.

Robbemond: "Onze spelers moesten aan de bak"

Trainer Reinier Robbemond keek met een erg tevreden gevoel terug op de wedstrijd, die goed, nuttig en leerzaam was voor De Graafschap. "VfL Bochum had een goed elftal opgesteld, wat ervoor zorgde dat onze spelers echt aan de bak moesten. Het is belangrijk dat ook de (jonge) jongens uit de selectie die minder minuten maken in de competitie zich blijven ontwikkelen door goede wedstrijden te spelen", aldus de coach.

VfL Bochum - De Graafschap: 2-1

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Devin Haen (6.), 1-1 Phillip Brittijn / eigen doelpunt (82.), 2-1 Silvère Ganvoula (89.)

Opstelling De Graafschap: Vaags; Wenting, Hilderink, Fortes (75. Willemsen), Neghli (75. Van Riel); Schuurman, Vergara Berrio (75. Van der Heiden), Brittijn; Kaandorp (83. Yadir), Haen, Acheffay.