U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Stadion De Vijverberg voldoet aan alle eisen bij extra veiligheidscontrole


Stadion De Vijverberg voldoet aan alle eisen bij extra veiligheidscontrole

Stadion De Vijverberg voldoet aan alle eisen die gesteld worden aan een stadion, zo blijkt uit een extra controle die De Graafschap heeft laten uitvoeren door een ingenieursbureau. Met de extra controle voldoet De Graafschap aan de vraag van Kajsa Ollongren, minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, om alle stadions in Nederland aan een extra controle te onderwerpen.

Belastinganalyse en onderzoek

“Wij zijn natuurlijk ook erg geschrokken van de gebeurtenissen in stadion De Goffert in Nijmegen”, legt algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp uit. “Daarom hebben wij vrijwel direct daarna een ingenieursbureau gevraagd te kijken naar het stadion en de belastinganalyse van de Spinnekoptribune nog eens opnieuw door te rekenen. De belastinganalyse voor de Spinnekoptribune hebben we laten uitvoeren omdat deze van zittribune naar staantribune is gegaan. Uit de berekening en uit dat onderzoek blijkt dat ons stadion aan alle gestelde eisen voldoet.”

'Ruimschoots binnen de geldende marges'

Bij de controle van het stadion werden enkele haarscheuren gevonden in het beton van de verschillende tribunes. “Deze scheuren horen echter bij het ‘werken’ van het beton en de tribunes en vallen ruimschoots binnen de geldende marges”, legt Ostendorp uit. “De experts die ernaar gekeken hebben, gaven aan dat dit erbij hoort. Daarnaast rapporteerden zij dat hun bevindingen geen reden zijn om extra onderzoeken in te stellen.”

Blij met de uitkomsten

Ostendorp is blij met de uitkomsten van het extra onderzoek: “We willen natuurlijk een veilig stadion voor onze gasten, spelers, supporters en sponsoren. Na voorgaande, jaarlijkse controles hadden we deze conclusie wel verwacht, maar het is fijn om deze weer bevestigd te krijgen.”


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

Stadion De Vijverberg, Doetinchem

Degraafschap
vr
21
jan.
20:00
uur
Logo almere
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 10:00 uur – 16:00 uur

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner