Callum Slattery geniet van sfeer op De Vijverberg: "Ze geven echt een boost"


Callum Slattery geniet van sfeer op De Vijverberg: "Ze geven echt een boost"
Callum Slattery viert het feestje met zijn teamgenoten na de overwinning op Roda JC

Callum Slattery had zich geen mooier thuisdebuut voor De Graafschap kunnen voorstellen. Koud in het veld had hij met z'n eerste balcontact al kunnen scoren, maar miste hij. Even later was het wel raak, waardoor de jonge Brit met een grote glimlach van het veld afstapte.

Slattery kwam in de winter op huurbasis over van Southampton. De 21-jarige jeugdinternational van Engeland moet in korte tijd zijn draai zien te vinden in de Achterhoek en zijn eerste doelpunt op De Vijverberg helpt daar zeker bij. "Ik verwachtte de bal niet echt. Ik sprintte gewoon naar voren. Ik denk dat ik iets te gehaast was. Gelukkig kreeg ik nog een tweede kans", vertelt Slattery over zijn eerste balcontact op De Vijverberg.

"Het was fantastisch"

"Het doelpunt geeft vertrouwen. Ik was blij dat ik in mocht vallen en het team kon helpen aan de drie punten", zegt hij met een grote glimlach. Door het doelpunt van de Engelsman was de overwinning een zekerheid en kon er een klein feestje gevierd worden op De Vijverberg. Slattery speelde al een aantal duels met Southampton in de Premier League, maar was positief verrast door de sfeer tegen Roda JC. "Het was fantastisch. Dit was mijn eerste thuiswedstrijd. Ik was echt onder de indruk van de supporters. Ze geven je echt een boost op het veld. Ze zijn een echte twaalfde man."

"Als we blijven winnen, hebben we een goede kans"

De talentvolle middenvelder is goed opgevangen in zijn eerste weken. "Een aantal jongens heeft mij hier wegwijs gemaakt. Het is een verandering, maar wel een goede. Tot nu toe gaat het heel goed." Door de 2-0 overwinning op de Limburgers handhaaft De Graafschap zich op de plek die aan het einde van het seizoen recht geeft op promotie. "Dat is het doel van het team. We het moeten van wedstrijd tot wedstrijd bekijken. Als we blijven winnen, hebben we een goede kans", aldus de huurling.


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht