Hardwerkend De Graafschap wint door doelpunten van Seuntjens en Vet

De Graafschap heeft de thuiszege op Jong FC Utrecht een goed vervolg kunnen geven. Een avond die voor Almere City FC feestelijk begon eindigde in mineur. Door doelpunten van Javier Vet en Ralf Seuntjens boekten de Superboeren een verdiende 0-2 zege en is de spanning in de top van de Keuken Kampioen Divisie helemaal terug. De achterstand op koploper SC Cambuur is nog maar twee punten.

Vet zorgt voor verdiende voorsprong

In een koud en winderig Almere ontstond er na een spectaculaire opkomst een aftastend schouwspel. Het duurde even voordat de wedstrijd ontbrandde. Branco van den Boomen loste een waarschuwingsschot in de 15e minuut, dat rakelings naast ging. Namens de thuisploeg werd Nick Venema gevaarlijk, maar zijn schot werd onderweg naar het doel geblokt. Met nog tien minuten te gaan voor het rustsignaal kreeg De Graafschap de wind in de zeilen. Een aanval in de 35e minuut, die begon met een trap van Hidde Jurjus, kon via Stef Nijland uiteindelijk niet worden gepromoveerd tot doelpunt door Javier Vet. De middenvelder schoot vanuit de lucht naast.

Daryl van Mieghem was kort daarna een stuk dichterbij de openingstreffer. Op kenmerkende wijze trok hij naar binnen en dwong hij met zijn uithaal Almere-keeper Joshua Smits tot een uiterste redding. Uiteindelijk gingen de Superboeren tóch met een voorsprong de rust, doordat Vet in de 43e minuut dit keer wel raak schoot: 0-1.

Seuntjens schiet De Graafschap in veilige haven

Almere schoot uit de startblokken in de tweede helft. Vanuit kansrijke positie mikte Ricardo Kip maar net naast. De thuisploeg drukte De Graafschap naarmate de wedstrijd vorderde verder naar achteren, maar dwong geen grote kansen af. Met de nodige strijd bleef de ploeg van Mike Snoei betrekkelijk eenvoudig overeind. Ralf Seuntjens schoot De Graafschap in de 72e minuut naar veiligere marge. De Seun of God, die alweer zijn zevende treffer op rij scoorde, rondde beheerst af op aangeven van Leeroy Owusu: 0-2. Het doelpunt van de spits zorgde ervoor dat aanvalsdrang van Almere wegzakte.

Jurjus moest in de slotfase nog een aantal keren handelend optreden, maar wist zijn doel schoon te houden. Snoei koos met routinier Frank Olijve op de plek van Van den Boomen voor een extra slot op de deur in de allerlaatste minuten. Gevaarlijk worden deed Almere echter niet meer, waardoor De Graafschap zonder een tegendoelpunt de zege pakte.

Snoei: "Dit geeft een enorme kick"

"We hebben vorige week ook gewonnen, maar op een andere manier. Je krijgt er nog steeds maar drie punten voor en geen vier. Maar ik ben tevreden met de manier waarop we hier gewonnen hebben. Je merkt direct hoe belangrijk Branco (van den Boomen) belangrijk is voor ons spelletje", constateerde Snoei na afloop. "We speelden compact. We moeten natuurlijk ook weer op gang komen na zo'n winterstop, maar we zijn op de goede weg. Dit geeft in ieder geval een enorme kick, om uit bij Almere te winnen, die een enorme serie hebben neergezet met 25 punten. Het zou mooi zijn als we volgende week een enorme dreun kunnen uitdelen", aldus de trainer van De Graafschap.

Almere City FC - De Graafschap: 0-2

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Javier Vet (43.), 0-2 Ralf Seuntjens (72.).

Arbiter: Stan Teuben | Toeschouwers: 3.484

Opstelling Almere City FC: Smits; Hammouti, Mirani ©, Balker, Blackson (82. Harrisson); Bensabouh, Kip (55. Ahannach), Loen; Efmorfidis, Verheydt en Venema (71. Kaandorp).

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Owusu, Van Heertum, Van de Pavert, Baas; Breinburg, Vet (78. Schuurman), Van den Boomen (85. Olijve); Van Mieghem, Seuntjens © en Nijland (60. Blummel).