U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Scorende Jasper van Heertum: "Dit is wat we willen zien"


Scorende Jasper van Heertum: "Dit is wat we willen zien"

Jasper van Heertum had vrijdag een belangrijk aandeel in de ruime 0-4 overwinning van De Graafschap op bezoek bij Helmond Sport. Van Heertum maakte al vroeg in de wedstrijd het eerste doelpunt en was na afloop blij met zijn treffer en te spreken over het vertoonde spel.

"Veel energie in de wedstrijd gestopt"

“We hebben veel energie in de wedstrijd gestopt en maakten nu ook eindelijk onze kansen af. Direct vanaf het begin leverden we veel energie in het drukzetten naar voren. Dat ging goed en Helmond Sport maakte door ons drukzetten veel fouten in de opbouw. Samen met onze supporters erachter hebben we een goede wedstrijd gespeeld en dit is goed voor ons vertrouwen. Dit is wat we willen zien”, vertelde Van Heertum na afloop.

Op zoek naar 'de nul' houden

“Er waren momenten dat het beter kon bij ons en dat onze druk op Helmond Sport wat minder was, maar dat moet beter en dat is wel het verbeterpunt van deze wedstrijd”, vervolgde Van Heertum, die wel content was met feit dat De Graafschap voor het eerst in zeven duels weer eens de nul hield. “Daar waren we ook naar op zoek. Vooral in de tweede helft als je ziet dat die nul nog op het scorebord staat bij Helmond Sport. Daar waren we dan ook mee bezig om dat zo te houden. Daarom dat ik ook zeg: op een gegeven moment hadden we in kleine periodes minder druk en dat moet dan nog beter.”

Wachten op een doelpunt

De Graafschap begon overigens uitstekend in Helmond en nadat eerst doelpunten van Sam Hendriks en Giovanni Korte werden afgekeurd vanwege buitenspel, zette Van Heertum in de twaalfde minuut met een goede kopbal wel de 0-1 op het scorebord. Van Heertum was naar eigen zeggen weer toe aan een goal. “Het was een belangrijke goal en ik ben er erg blij mee. Ik heb er lang op gewacht dat ik weer een keer kon scoren. Uiteindelijk ben ik ook niet de enige die scoort, dus dat is mooi”, vervolgde een glimlachende Van Heertum, die voor het duel met Helmond begin december voor het laatst scoorde op bezoek bij Jong PSV (2-3) en nu alweer zes goals achter zijn naam heeft staan.

"Ik ben superblij voor hem"

Na de vroege openingstreffer ging De Graafschap door en liep het uiteindelijk uit naar overtuigende uitslag door fraaie treffers van Başar Önal en Camiel Neghli (tweemaal). Bij de 0-4 van Neghli, die scoorde in blessuretijd met een prachtige uithaal in de kruising, was Van Heertum de aangever. “Dat is mooi om te zien dat iemand als Camiel nu zijn kans krijgt en mooie goals maakt. Ik ben superblij voor hem, maar ook met mijn assist natuurlijk”, zei de mandekker met een knipoog.

"We gaan nog twee keer volle bak"

Tot slot blikte Van Heertum vooruit op de slotfase van het seizoen. De Graafschap strijdt in de laatste duels met Jong PSV (29 april, thuis) en Jong Ajax (6 mei, uit) volop voor een play-offs ticket en staat momenteel negende met één punt minder dan NAC Breda. Dat kan genoeg zijn voor het behalen van de play-offs, mits een lagergeklasseerde ploeg niet de vierde periodetitel wint. Virtueel gezien heeft echter Almere City FC nu het laatste play-offs ticket in handen. “We gaan nog twee keer volle bak en dan zien we hoe we ervoor staan. Het enige wat we kunnen doen is superveel energie leveren en er alles aan doen”, aldus van Heertum.


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

Koning Willem II Stadion, Tilburg

Willem II logo
vr
06
okt.
20:00
uur
Logo de graafschap jubileum
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner