Ruime overwinning voor De Graafschap in besloten oefenduel met TOP Oss

De Graafschap heeft dinsdagmiddag een besloten oefenduel bij TOP Oss met 0-4 gewonnen. In het Frans Heesen Stadion in Oss kwamen de doelpunten van Baser Önal, Devin Haen en Hicham Acheffay (2).

Vliegende start
Bij De Graafschap kwamen vooral spelers aan de aftrap die in het duel tegen FC Utrecht niet of weinig aan spelen toe waren gekomen. Bij TOP Oss stonden Ex-Superboer Rick Dekker en de uitgeleende verdediger Milan Hilderink aan de aftrap. Binnen tien minuten kwamen de gasten uit Doetinchem al op voorsprong, door een fraaie actie van Devin Haen. Die stuurde op zijn beurt Basar Önal diep. Vanaf eigen helft liep de rappe buitenspeler alleen op TOP Oss-keeper Norbert Alblas afging en met een fraaie lob scoorde: 0-1. Na zestien minuten was het wederom raak voor de Superboeren. Na een aanval over vele schijven eindigde de bal voor de voeten van Haen, die zichzelf met een knappe aanname vrij voor Alblas zette en van dichtbij genadeloos afrondde: 0-2. Na ruim een half uur was er weer een kans te noteren voor De Graafschap. Lammers knikte uit een hoekschop voorlangs het doel van TOP.

Twee goals van Acheffay
Na die kans op het halve uur gebeurde er weinig in de eerste helft. In de tweede helft was het eerste gevaar voor TOP, dat een kopbal van Margarita over zag gaan. In de 57ste minuut kreeg Jesse Schuurman een schietkans vanaf de rand van het zestienmetergebied. Alblas keerde zijn inzet. Drie minuten later was het wel weer raak voor de Achterhoekers. Na precies een uur nam Hicham Acheffay een zeer scherpe hoekschop, die ineens in het doel van TOP Oss verdween: 0-3. In de 73ste minuut kregen de bezoekers een penalty, die werd benut door Acheffay. In de 80ste minuut speelde Lukassen de bal slecht terug, waarna TOP Oss via Laden één op één kwam met Bakker. De goalie toonde zich zeer scherp op de grootste kans voor de gastheren tot nog toe en redde met zijn voet.

TOP Oss-De Graafschap: 0-4

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Basar Önal (9.), 0-2 Devin Haen (16.), 0-3 Hicham Acheffay (60.), 0-4 Acheffay (73.)

Opstelling De Graafschap: Bakker; Hardeman (46. Van der Logt), Lammers (78. Willemsen), Schenk (78. Hardeman), Schoppema (32. Baas); Schuurman, Lukassen (32. Lever), Acheffay; Önal (78. Van der Heiden), Haen (83. Schoppema), Van der Heiden (32. Yadir (78. Lukassen)).