U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Roland Baas: "Het is lekker om na een trainingsweek met elkaar te spelen"


De onlangs van Go Ahead Eagles overgekomen Roland Baas maakte zaterdag in de oefenwedstrijd tegen het Regioteam Achterhoek zijn eerste speelminuten voor De Graafschap. "Het is lekker om met elkaar te spelen na een week trainen, fijn om dan ook zoveel goals te maken als team", was de eerste reactie van de multifunctionele speler.

Professionele club

Zijn nieuwe club in de Achterhoek is, vergeleken met de Eagles, wel anders voor de 23-jarige Baas. "De Graafschap komt natuurlijk net uit de Eredivisie, dus dat betekent dat het hier nog professioneler is. Dat zie je ook terug in de faciliteiten. Ik vind het geweldig om hier aan te sluiten en hier mijn seizoen te gaan spelen." Tegen het Achterhoekse regioteam kwam Baas na rust in actie als centrale verdediger.

Wennen aan elkaar

De eerste overwinning van de voorbereiding was voor de selectie goed om op elkaar ingespeeld te raken, maar de ploeg zit uiteraard nog niet op het wedstrijdniveau: "We moeten puur wennen aan elkaar en dan zie je langzaam elkaars kwaliteiten. In deze wedstrijd moesten we eigenlijk meer druk zetten tijdens een omschakeling. Daar werken we nu aan, zodat we straks helemaal klaar zijn voor de competitie. Onze trainer heeft een duidelijke visie en dat brengt hij goed over naar ons", aldus Baas.

Het spel maken

Baas kwam eind vorige week over van Go Ahead Eagles, waar hij 37 competitiewedstrijden speelde. Hij kent de Keuken Kampioen Divisie door en door: "Vooral tegen de onderste ploegen hadden we met Go Ahead veel moeite vorig jaar. Die ploegen spelen erg compact en heel ver achteruit, dat is moeilijk om tegen te spelen. We moeten daarom dit seizoen het spel gaan maken, omdat we voor de titel gaan spelen. Onze taak is dan om andere ploegen kapot te spelen."

{asset:36210:url}


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

Parkstad limburg stadion, Kerkrade

Roda JC
vr
19
apr.
20:00
uur
De Graafschap
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner