Regels en gevolgen bij ongeoorloofde veldbetreding en gebruik vuurwerk (incl update)


Regels en gevolgen bij ongeoorloofde veldbetreding en gebruik vuurwerk (incl update)
  • De Graafschap wil supporters hierbij graag informeren over de regels met betrekking tot ongeoorloofde veldbetreding, het afsteken van vuurwerk, fakkels en/of rookpotten. De Graafschap staat het absoluut niet toe dat supporters het veld betreden en/of vuurwerk afsteken. Hiervoor heeft de club de volgende argumenten:
  • Veldbetreding en afsteken vuurwerk, rookpotten en/of fakkels is vanuit de KNVB- reglementen absoluut niet toegestaan. Boetes die de KNVB aan De Graafschap kan opleggen, kunnen oplopen tot meer dan € 15.000,-. Daarbij heeft De Graafschap op dit moment ook nog een voorwaardelijke straf open staan; bij een veldbetreding en/of afsteken van vuurwerk etc. loopt de club het aanzienlijke risico van het spelen van een thuiswedstrijd zonder publiek.
  • Ook de huisregels van De Graafschap verbieden het om het speelveld te betreden en/of vuurwerk/fakkels/rookpotten af te steken.
  • De schadegevolgen aan facilitaire voorzieningen, zoals het speelveld, hekwerken en de LED boarding lopen zeer snel op. De laatste veldbetreding leverde een schade voor De Graafschap op aan de boarding van ruim € 20.000,- Het staan op de LED boarding is net als het afsteken van vuurwerk, fakkels en/of rookpotten verboden.

Supporters die de regels overtreden en toch het veld betreden en/of vuurwerk afsteken, kunnen rekenen op een landelijk stadionverbod van 60 maanden en een geldboete van minimaal € 450,-. Verder worden daders hoofdelijk aansprakelijk gesteld voor alle directe- en indirecte kosten die De Graafschap lijdt naar aanleiding van de overtreding.

Update:

Wanneer bij een eventuele handhaving iedereen in eerste instantie netjes op de tribune blijft, dan is het na enkele minuten wél toegestaan om het veld op te gaan.

Wacht dus tot de omroeper het sein geeft om het veld te betreden!


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht