​Reactie van het betaald voetbal op de coronamaatregelen, wedstrijden zonder supporters


​Reactie van het betaald voetbal op de coronamaatregelen, wedstrijden zonder supporters

Het kabinet komt met ingrijpende maatregelen. Die treffen heel de samenleving hard. Keihard. En dus ook het betaalde voetbal. Maar kennelijk is dit nodig. Veiligheid en gezondheid boven alles. Bij geen enkel (sport)evenement mag nu nog publiek aanwezig zijn. De komende drie weken. Dit is natuurlijk heel zuur. Te meer daar er geen enkel wetenschappelijk bewijs is tussen de aanwezigheid van publiek in een stadion en de stijging van het aantal corona-gevallen in Nederland.

En het voetbal heeft er echt alles aan gedaan en fors geïnvesteerd om een veilige situatie in stadions te creëren. Wij menen ook dat dat heel goed gelukt is en onderzoek wijst dit ook uit. We zijn hiervoor overladen door complimenten door lokale overheden. Desalniettemin kiest Den Haag nu voor deze maatregelen. Dit hebben wij te accepteren. Helaas. Het voetbal pakt zijn verantwoordelijkheid.

Het moeten spelen zonder publiek maakt natuurlijk wel dat de roep om steun uit Den Haag nog harder en luider wordt. Dat zal het kabinet ook begrijpen. Zoals ze dat eerder ook al deden. En we gaan er vanuit dat als een ieder zich aan de nieuwe maatregelen houdt, wij weer zo snel mogelijk met publiek kunnen spelen. En weer direct op het niveau waar we nu ook op zitten.

Anders is de schade voor het voetbal en de overige sport in Nederland niet te overzien.

Namens het betaald voetbal in Nederland, Eric Gudde, directeur betaald voetbal KNVB

Jan de Jong, directeur Eredivisie CV, ook namens alle clubs in de Eredivisie

Marc Boele, directeur Keuken Kampioen Divisie, ook namens alle clubs in de Keuken Kampioen Divisie

Teleurgestelde directeur Hans Martijn Ostendorp

"Wij hebben als club heel veel energie gestoken om een veilige omgeving te garanderen en om nieuwe besmettingen te voorkomen. Het is dan ook een grote teleurstelling dat deze keuze is gemaakt. Wij hebben een aantal thuiswedstrijden met supporters gespeeld en eigenlijk alleen maar complimenten ontvangen van zowel de tegenstander, de KNVB als de burgemeester. Het voelt onrechtvaardig dat er zo een streep door gaat. Waar gaan supporters nu de wedstrijd kijken, alles is live op TV. Hoe kun je dat controleren en beheersen?", aldus directeur Hans Martijn Ostendorp.

Houd onze kanalen in de gaten, wij communiceren zo spoedig mogelijk hoe wij omgaan met de reeds bestelde kaarten voor de wedstrijd tegen NAC Breda.


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht