U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Peter Hofstede verlaat na dit seizoen De Graafschap


Peter Hofstede verlaat na dit seizoen De Graafschap

De Graafschap en Peter Hofstede gaan na dit seizoen uit elkaar. De 54-jarige manager voetbalzaken, die bezig is aan zijn zevende jaargang bij de Doetinchemse club, is in goed overleg met de clubleiding overeengekomen om komende zomer voor een nieuwe uitdaging te gaan.

Twee promoties

Hofstede, die als speler in de jaren negentig furore maakte als clubtopscorer van De Graafschap, is sinds 2013 betrokken bij de Achterhoekers. Na twee jaar in de raad van commissarissen, kwam hij vanaf 2015 in de dagelijkse leiding als manager voetbalzaken. Onder leiding van Hofstede promoveerden de Superboeren twee keer naar de Eredivisie, en is de afgelopen twee seizoenen op het laatste moment de promotie misgelopen.

Transfersommen

Met bescheiden middelen slaagde Hofstede erin om jaarlijks een kwalitatief goede selectie samen te stellen. Zo incasseerde De Graafschap in de voorbije jaren transfersommen voor doorgebroken jeugdspelers als Hidde Jurjus, Caner Cavlan en Delano Burgzorg, terwijl ook Vincent Vermeij, Leeroy Owusu en Youssef El Jebli voor mooie transferbedragen werden verkocht. Ook de jeugdopleiding van de Doetinchemse club maakte een ontwikkeling door, waarbij dit seizoen veel jeugdspelers de kans krijgen in nationale jeugdelftallen en de eerste selectie van de club.

'Jeugdopleiding weer in bloei'

“Na zeven intensieve jaren bij deze mooie club, is het goed geweest en ga ik mij oriënteren op een nieuwe uitdaging”, aldus Peter Hofstede. “Wij hebben de afgelopen seizoenen veel stappen gemaakt op het voetbaltechnische deel. De jeugdopleiding is weer volop in bloei en jeugdspelers breken door. Er is rust in de club en normaliter zit het stadion goed vol. Ik ben er trots op dat ik hieraan mijn bijdrage heb kunnen leveren. Bij een grote club als De Graafschap is er altijd druk om te presteren, soms ook onder moeilijke omstandigheden, dat maakt het echter ook uitdagend. De komende maanden ga ik er nog alles aan doen om het seizoen met een goed resultaat af te sluiten.”


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

Stadion De Vijverberg, Doetinchem

Degraafschap
vr
10
dec.
20:00
uur
Helmondsport
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 10:00 uur – 16:00 uur

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner