NowOnline Man of the Match Smeets: "Heel blij met die twee veelscorende spitsen"


NowOnline Man of the Match Smeets: "Heel blij met die twee veelscorende spitsen"

De Graafschap boekte maandag een 2-0 overwinning op MVV Maastricht en pakte belangrijke punten in de strijd om de vierde periode. Aanvoerder Bryan Smeets is de afgelopen maanden betrokken bij veel doelpunten en had een groot aandeel in de openingstreffer tegen MVV.

Prima assist bij 1-0

Met een goede steekpass op Piotr Parzyszek had Smeets een voorbereidende rol bij de 1-0. "Het was een goede aanval. Ik zag een verdediger van MVV komen en wist dat ik de bal opzij moest tikken. Ik had veel ruimte om richting de goal te gaan en had zelf kunnen schieten, maar ik zag dat Piotr vrijstond. Dan is een bal op maat genoeg voor een makkelijk scorende spits als Piotr."

"Blij met scorende spitsen"

Smeets voelt zich prettig in zijn huidige rol in het 5-3-2-systeem van de Superboeren, waarbij de backs veelvuldig opkomen. "Ik sta als diepste middenvelder achter Anthony (van den Hurk) en Piotr. Met steekpasses kan ik belangrijk zijn, zoals tegen MVV", vertelde Smeets, die een aandeel had bij twaalf van de laatste zestien Graafschap-doelpunten. "Dat is lekker, maar je doet het met z'n allen. Ik ben blij met twee veelscorende spitsen voor mij. In mijn huidige rol voel ik me lekker. Ik heb een vrije rol en kom overal op het veld uit."

Mentale weerbaarheid

Vrijdag valt de beslissing in de vierde periode, als De Graafschap op bezoek gaat bij Almere City FC. "Almere heeft een goede ploeg, maar wij hebben aangetoond dat we mentaal sterk zijn. Tegen MVV was het – net als tegen FC Volendam, een lastige wedstrijd. We kunnen het mentaal opbrengen om tot de laatste minuut door te vechten, dat is knap. Ook tegen NAC Breda en Jong Ajax hebben we dat laten zien."

NowOnline webdesign Man of the Match-klassement

Door het sterke optreden tegen MVV werd Bryan Smeets verkozen tot NowOnline webdesign Man of the Match; hij kreeg daarvoor negen punten. Ook Kevin van Diermen (zes punten) en Elvio van Overbeek (drie punten) kregen punten toegekend.

1.Mark Diemers51 punten
2.Jan Lammers33 punten
3.Filip Bednarek24 punten
4.Piotr Parzyszek21 punten
5.Anthony van den Hurk18 punten

Elvio van Overbeek18 punten
7.Andrew Driver12 punten
8.Dean Koolhof9 punten
 Onze twaalfde man9 punten
 Lion Kaak9 punten
 Alexander Bannink (verhuurd)9 punten
Bryan Smeets9 punten
13.Kevin van Diermen
6 punten
14.Tolgahan Cicek3 punten
 Nathaniel Will3 punten

Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht