Nigel Bertrams baalt: "Dit is echt zuur, we waren er dichtbij"


Nigel Bertrams baalt: "Dit is echt zuur, we waren er dichtbij"

Nigel Bertrams keek met gemengde gevoelens terug op de wedstrijd tegen PSV. De Graafschap verloor weliswaar met 2-1 in Eindhoven, maar kwam na iets minder dan een halfuur spelen op 0-1 via Delano Burgzorg en hield de voorsprong tot de 65 minuut vast. Uiteindelijk werd een nipte nederlaag geleden, maar door goed keeperswerk van Bertrams werden meer tegendoelpunten ook voorkomen.

Gefluit van PSV-supporters

"Dit is heel zuur. Wij begonnen goed aan de wedstrijd, hadden druk naar voren en in de beginfase ook meer balbezit. We wisten dat we ook zo moesten beginnen, want dan zouden de PSV-supporters ook gaan fluiten. Dat gebeurde ook en zeker na de 0-1 van Delano (Burgzorg). Dat was een goede goal en ondanks de weinige kansen, moet je dan het geluk hebben dat zulke ballen erin gaan. We hebben daarna lang mee gedaan en we kregen daardoor ook het geloof in een goed resultaat. PSV had in de eerste helft meer balbezit, maar werd niet heel erg gevaarlijk", zei Bertrams, die vroeger in de jeugdopleiding van PSV speelde en ook voor Jong PSV uitkwam.

Druk van PSV

In de tweede helft kwam De Graafschap er aanvallend eigenlijk niet meer aan te pas. "We wisten dat PSV in de tweede helft zou komen. Het is zonde dat we door een penalty de 1-1 tegenkrijgen. Daarna ging PSV zoeken naar de 2-1, maar zolang die niet viel konden we erin blijven geloven. Die 2-1 van Luuk de Jong was een goede bal; ik kon er nog op reageren, maar net niet goed genoeg helaas. De pijp was daarna ook wel leeg bij ons. Dit is wel echt zuur, want we waren er zo dichtbij...", vervolgde Bertrams, die een goede wedstrijd keepte en onder meer redde op een kans van De Jong in de tweede helft.

"Laat die ballen maar komen"

"Voor mij als keeper is het lekker dat ik aan het begin van de tweede helft direct voor een bal van Steven Bergwijn kon duiken. Een moment als dat sterkt je als keeper, zorgt voor vertrouwen en goede focus. Ik zat lekker in de wedstrijd en voelde me goed. Op een gegeven moment was het inderdaad wel de bal wegschieten en 'm gelijk weer op je zien afkomen, haha. Maar ik dacht toen: kom maar, laat die ballen maar komen", zei Bertrams na afloop in de catacomben.

"Thuis tegen Ajax ook een kans"

Bertrams ziet het slot van de competitie met vertrouwen tegemoet. "We moeten er alles aan doen om ons rechtstreeks te handhaven. Ik denk dat het gezien ons spel zeker mogelijk is. Als je ziet hoe we nu uit bij PSV hebben gespeeld, dan denk ik dat we thuis tegen Ajax ook een kans maken. Er komen nu nog vier heel belangrijke wedstrijden aan. Als het allemaal nog net iets meer goed valt, dan geloof ik in rechtstreekse handhaving."

Bertrams-tegen-PSV.JPG


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht