Mike Snoei nieuwe trainer De Graafschap (incl. video)


Mike Snoei nieuwe trainer De Graafschap (incl. video)

Mike Snoei is de nieuwe hoofdtrainer van De Graafschap. De clubleiding bereikte met de 55-jarige trainer overeenstemming over een contract van twee jaar.

Snoei was in de afgelopen twee seizoenen trainer van Telstar en maakte daar indruk met aanvallend voetbal. Daarvoor was Snoei, die al twintig jaar in de Achterhoek woont, werkzaam voor Sparta Rotterdam, Vitesse en Go Ahead Eagles. Ook deed hij buitenlandse ervaringen op bij Panathinaikos (Griekenland), Umm Salal (Qatar), Shandong Luneng (China), Pune FC (India) en Metalurg Zaporizhya (Oekraïne).

"We zijn heel blij met de keuze voor Mike Snoei", legt manager voetbalzaken Peter Hofstede uit. "Een trainer die al bijna zijn halve leven in de regio woont, binding voelt met de Achterhoek, maar ook veel ervaring heeft in het trainersvak in binnen- en buitenland. Bij Telstar heeft hij niet alleen met aanvallend voetbal indruk gemaakt, maar ook spelers individueel beter gemaakt. Die combinatie spreekt ons erg aan."

De clubleiding van De Graafschap ging secuur te werk in de zoektocht naar een nieuwe trainer. "We hebben verschillende opties uitvoerig bekeken en namen de tijd", vervolgt Hofstede. "Qua type voetbal dat we nastreven zijn we van mening dat Mike Snoei dat perfect kan uitdragen en overbrengen op de groep. De keuze voor hem is breed gedragen binnen de club en we kijken met hem als trainer uit naar het nieuwe seizoen."

Snoei is zeer te spreken over zijn naderende avontuur in Doetinchem. "Mijn binding met de regio is groot en De Graafschap zie ik als een geweldige uitdaging. Deze club heeft een fantastische uitstraling en achterban. Het is jammer dat de club het net niet heeft gered in de Eredivisie, maar ik ben ervan overtuigd dat we komend seizoen bovenin de Eerste Divisie kunnen spelen met een type voetbal dat bij mij en de Achterhoek past. Voor mij is De Graafschap een combinatie van mouwen opstropen en aantrekkelijk technisch voetbal. Spelers als Erik Redeker en René Bot, maar ook Eric Viscaal en Lasse Schöne. Die mix is uniek en moeten we als De Graafschap gaan uitstralen. Met oog voor spelers uit de eigen regio en nadruk op de eigen jeugd. Ik kijk er naar uit om te beginnen en met alles en iedereen in en om de club aan de slag te gaan. Samen zullen we het moeten gaan doen."Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht