Matchwinnaar Anthony van den Hurk: "Dit zijn de lekkerste goals. Heerlijk!"

Een sterke comeback leverde De Graafschap vrijdag drie punten op in de uitwedstrijd bij Almere City FC. In de negentigste minuut schoot Anthony van den Hurk de verlossende 1-2 binnen, nadat invaller Daryl van Mieghem voor de gelijkmaker had gezorgd. Een heel belangrijke overwinning voor De Graafschap, dat volop in de race blijft voor deelname aan de play-offs.

Op de valreep matchwinnaar

Halverwege de tweede helft kwam de thuisploeg via Kees van Buuren op een 1-0 voorsprong en leek een resultaat voor de Superboeren ver weg. "Of ik toen dacht om als matchwinnaar van het veld te gaan? Eerlijk gezegd niet", gaf Van den Hurk na afloop toe in gesprek met FOX Sports. "We kwamen laat op achterstand. Maar goede wissels en de energie van Daryl (van Mieghem) zorgden voor drie punten."

Feest in uitvak

Na de gelijkmaker van Van Mieghem – die een fout van Almere-keeper Chiel Kramer afstrafte – drong De Graafschap aan op de tweede treffer. Die viel in de laatste minuut van de reguliere speeltijd en zorgde voor groot feest in het uitvak. "We moesten écht", besefte Van den Hurk, die voor zijn negende doelpunt van het seizoen tekende. "Dan is het extra lekker dat je alsnog met de overwinning van het veld stapt."

"Goede serie doorzetten"

Van den Hurk kreeg de bal uit de kluts voor zijn voeten en schoot onberispelijk de 1-2 binnen. "Dit zijn de lekkerste goals… Heerlijk!", lachte Van den Hurk. "We zijn ervan overtuigd dat we de play-offs bereiken als we de laatste twee wedstrijden winnen. We zijn bezig aan een hele goede serie en weten wat we kunnen. Dat moeten we doorzetten."

Steun De Graafschap vrijdag in de thuiswedstrijd tegen Achilles'29 en koop je kaartje!

{asset:23088:url}{asset:23090:url}