Man of the Match Lars Nieuwpoort: "Belangrijke zege op basis van strijd en inzet"


Man of the Match Lars Nieuwpoort: "Belangrijke zege op basis van strijd en inzet"

De Graafschap pakte vrijdag drie belangrijke punten en stijgt daardoor naar de vierde plek in de Jupiler League. De mannen van trainer Henk Jong doen daarnaast volop mee om de tweede periode. Mede door de nodige strijd en inzet werd een 1-0 overwinning op de beloften van AZ geboekt, onder aanvoering van Man of the Match Lars Nieuwpoort.

"Winnen met strijd en inzet"

"Als je zo wint, met veel strijd en inzet, dan mogen we heel blij zijn met drie punten. We hadden het lastig, maar hielden goed stand. Jong AZ kwam in de wedstrijd doordat we zelf te veel balverlies hadden. In de tweede helft kregen we genoeg kansen op een tweede doelpunt. Deze 1-0 is een zakelijke, maar goede overwinning. Dit zijn erg belangrijke punten", zei Nieuwpoort na afloop.

Cruciale redding Bednarek

De Superboeren incasseerden voor de achtste keer dit seizoen geen tegendoelpunt en hebben met dertien tegengoals de minst gepasseerde defensie. Tegen Jong AZ redde doelman Filip Bednarek zijn ploeg in de slotfase met twee uitstekende reddingen. "We hebben het als team goed gedaan. Verdedigend staat het prima, ook Filip heeft daar zijn aandeel in. Dat was een cruciale redding, ik telde 'm al bijna..."

'Doen het goed in de periodestand'

Komende vrijdag brengt De Graafschap een bezoek aan Almere City FC, de oude club van Nieuwpoort. "Leuk om daar te spelen. Ik ken nog een aantal spelers uit mijn periode bij Almere. Het is een ploeg die altijd fel van start gaat, met snelle jongens voorop. Als we de eerste helft goed doorkomen, liggen er kansen om te winnen daar. We staan er goed voor in de tweede periode, maar gaan dit seizoen voor een plek bij de eerste vijf op de ranglijst."

Tekst gaat verder onder de foto

12-AE6Z3751.JPG

Man of the Match-klassement

Lars Nieuwpoort hield het tegen Jong AZ achterin goed dicht en werd door onze supporters verkozen tot Man of the Match. Hij krijgt daarvoor negen punten en is terug te vinden op een (gedeelde) vierde plek. Ook Filip Bednarek (zes) en Bart Straalman (drie) pakten punten; voor Straalman de eerste voor het Man of the Match-klassement dit seizoen.

1.Myenty Abena24 punten
2.Filip Bednarek
21 punten
3.Daryl van Mieghem18 punten
4.Sjoerd Ars9 punten
 Lars Nieuwpoort
9 punten

Jordy Tutuarima
6.Youssef El Jebli6 punten
7.Mark Diemers3 punten
 Anthony van den Hurk 
 Sven Nieuwpoort 

Bart Straalman

Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht