Man of the Match Filip Bednarek geniet: "Van mijn reddingen én het toezingen"


Man of the Match Filip Bednarek geniet: "Van mijn reddingen én het toezingen"

Filip Bednarek liet tegen FC Volendam zijn klasse zien en toonde aan een prima doelman te zijn. De keeper bracht tot vier keer toe redding op grote kansen van Volendam en stond - met tweevoudig doelpuntenmaker Mark Diemers - aan de basis van de 2-1 zege. Bednarek werd dan ook door onze supporters verkozen tot Man of the Match.

Geen snelle tegengoal

In de openingsfase redde Bednarek op een inzet van Enzo Stroo en na rust kwam hij in actie toen Kevin Visser en Daan Klinkenberg zijn doel onder vuur namen. "Heel mooi dat ik die reddingen kon verrichten, maar daar sta ik als keeper ook voor", reageert Bednarek nuchter. De mooiste redding van de avond was tien minuten voor tijd, toen Bednarek met zijn voet een doelpunt van Stroo voorkwam.

Redding op wereldkans

"Ik verplaatste me op dat moment en daardoor was het uitsteken van mijn voet voldoende", aldus Bednarek. "Het was fijn om de ploeg op 2-0 te houden - in plaats van dat het een hectische slotfase werd. Ik train iedere dag keihard om dit soort ballen te kunnen 'lezen', zodat ik weet wat ik moet doen in zo'n situatie. Soms krijg je drie onhoudbare goals tegen, de andere keer kan ik me onderscheiden met goede reddingen. Dat is het leven van een keeper..."

'Oeh-ah-Bednarek'

Die perfecte ingrepen bleven bij de supporters op De Vijverberg niet onopgemerkt. Bednarek werd meermaals luidkeels toegezongen met 'oeh-ah-Bednarek'. "De Graafschap is mijn eerste club waar ik een liedje heb", lacht Bednarek. "Tijdens de wedstrijd geniet ik daar echt van; ik kan het goed horen. Na een goede redding geniet ik altijd en analyseer ik hoe ik die bal pakte. Maar supporters kijken ook naar lichaamstaal en zien dat ik er altijd alles aan doe om te winnen. Dat is mooi."

Man of the Match-klassement

Met bijna 51% van de stemmen werd Bednarek de Man of the Match tegen Volendam (negen punten erbij in het klassement). Diemers eindigde als nummer twee en ontvangt daarvoor zes punten. Jordy Tutuarima, die over de linkerflank veel gevaar stichtte, krijgt er drie.

1.Filip Bednarek42 punten
2.Daryl van Mieghem27 punten
3.Myenty Abena24 punten
4.Mark Diemers15 punten
5.Jordy Tutuarima
12 punten
6.
Sjoerd Ars9 punten
 Lars Nieuwpoort
 
 Tarik Tissoudali
 
9.Youssef El Jebli6 punten
10.Anthony van den Hurk3 punten
 Sven Nieuwpoort 
 Bart Straalman 

Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht