Man of the Match Branco van den Boomen: "Ik voelde mij snel thuis bij De Graafschap"


Man of the Match Branco van den Boomen: "Ik voelde mij snel thuis bij De Graafschap"

De eerste basisplaats, de eerste wedstrijd op De Vijverberg, een goal, een assist én BAS Ballon Man of the Match. Branco van den Boomen liet vrijdagavond in zijn eerste (bijna) volledige wedstrijd voor De Graafschap meteen zien hoe belangrijk hij kan zijn voor de ploeg. Het elftal wist een matige eerste helft met twee tegendoelpunten om te zetten in een 3-2 overwinning, met in de hoofdrol dus de 24-jarige middenvelder.

"Fantastische sfeer"

Een mooi begin, weet ook van den Boomen. “Afgezien van de eerste helft was het gewoon een super mooie wedstrijd met een fantastische sfeer. Het was mooi om mee te maken.” De middenvelder geeft ook toe dat De Graafschap met vier wijzigingen in het basiselftal niet sterk begon, maar zag nog geen grote problemen: “Ik denk dat we goed voorbereid waren op Jong Ajax. Alleen de linies werden te groot, omdat we niet goed druk konden zetten met z’n allen. Het is dan natuurlijk zuur als je vroeg een goal tegen krijgt, maar ik blijf altijd denken dat er genoeg tijd is om het om te draaien en dat is wat er gelukkig gebeurde.”

Kantelpunt na rust

De reden waarom het wel liep in de tweede helft kwam door een goede wake-up call van het team: “In de rust zijn er wel een paar jongens boos geworden. We zeiden tegen elkaar dat we deze wedstrijd gewoon moeten winnen, willen we meedoen voor deze periode. Na rust zag je dat ook op het veld terug. Toine (van Huizen) en Ted (van de Pavert) wonnen alle duels achterin en wij pakten de tweede bal goed op waardoor we opeens weer konden voetballen vanuit het middenveld”, aldus van den Boomen.

Snel aangepast

Het is knap van de net overkomen spelmaker dat hij zich zo snel in het team heeft gemengd. Dat kon niet gebeuren zonder de goede hulp van de club, volgens van den Boomen: “Het is altijd wennen wanneer je bij een andere club komt, maar hier kon ik mij gewoon heel snel aanpassen gelukkig. Elke jongen van de ploeg is wel naar mij toe gekomen om een praatje te maken en ik voelde mij gelijk thuis. Dan is het mooi dat ik meteen wat terug kon doen voor de club in deze wedstrijd.”

NEC-uit

Lang kan De Graafschap niet genieten van de overwinning op Jong Ajax, omdat er maandag alweer gespeeld wordt tegen NEC Nijmegen. “We moeten snel herstellen, want er komen twee belangrijke wedstrijden aan in korte tijd. NEC is een leuke tegenstander en toch een soort van streekderby. We hopen wat moois te laten zien aan onze supporters”, aldus van den Boomen.


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht