Leeroy Owusu: "We winnen, dat geeft vertrouwen en energie voor de komende wedstrijden"

Leeroy Owusu kreeg voor de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht (2-1) een grote bos bloemen uitgereikt voor zijn 'ESBRO doelpunt van de maand december'. Na afloop van het duel met de Utrechtse talenten was een bedankje opnieuw op zijn plaats. De verdediger zette namelijk de belangrijke gelijkmaker op het bord.

Hoogste versnelling

Door de vroege achterstand ging De Graafschap in het tweede bedrijf in de hoogste versnelling op jacht naar de gelijkmaker. Daardoor kwam de ploeg van Mike Snoei wel tot kansen, al hield het veldspel nog wat te wensen over.

Op zoek naar goals

Met nog ruim twintig minuten te spelen bracht Owusu zijn ploeg op gelijke hoogte met Jong FC Utrecht. De uitblinkende Utrecht-goalie Jord Ruijgrok had geen antwoord op de inzet van de aanvallende back. "Uiteindelijk is het lekker. Maar tijdens de wedstrijd een vervelend gevoel", blikt de vleugelverdediger terug. "Iedereen is een beetje gehaast. We zijn op zoek naar een goals. Als je die maakt, ga je makkelijker voetballen. Dat is nu eenmaal zo."

"Hebben een resultaat"

Het spel werd opportunistischer naarmate de tijd wegtikte. Dat leverde uiteindelijk wel de winnende treffer van Ralf Seuntjens op, in de 95e minuut. "We gingen tot het gaatje en uiteindelijk hebben we een resultaat. Het was niet goed, maar we winnen. Dat geeft weer vertrouwen en energie voor de komende wedstrijden", besluit de rechtsback.