U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Leeroy Owusu: "We geven allemaal honderd procent"


De Graafschap zit in een lastige periode. Na de 2-2 tegen Telstar op vrijdagavond speelden de Superboeren voor de negende keer dit seizoen gelijk, evenveel als het aantal overwinningen. BAS Ballon Man of the Match Leeroy Owusu maakte een prachtige goal, maar kon niet feestend het veld af: "Ik mag dan wel scoren, maar we pakken geen drie punten. Ik hou er gemengde gevoelens aan over."

Nieuwe druk

De 23-jarige rechtsback merkte dat dit gelijkspel hard aankwam: "Ondanks dat Telstar een goede ploeg is, hebben we hier gewoon punten laten liggen. Daar is het team niet blij mee." Owusu weet niet precies hoe het komt dat er in de laatste vier wedstrijden slechts drie punten zijn gepakt, maar probeert een verklaring te geven: "We geven iedere wedstrijd weer honderd procent, toch verliezen we punten. Het verlies bij Jong AZ kwam harder aan dan we dachten. We voelen bij elke wedstrijd een nieuwe druk die er voorheen niet was. Toen we wonnen, gingen we makkelijker van de ene naar de andere wedstrijd. Nu merk je dat we toch anders gaan spelen."

Nodige steun

Ondanks deze reeks staat De Graafschap nog steeds in de top-3 dat, met Jong Ajax op plek twee, directe promotie betekent. Owusu weet dat en blijft natuurlijk positief: "Bij ons is het glas altijd halfvol, alleen krijg je nu een paar tikken uitgedeeld en dat is vervelend. We krijgen natuurlijk ook kritiek van de tribunes, maar dat zie je bij elke club. Natuurlijk blijven ze ons wel steunen." Die steun heeft de ploeg van Mike Snoei zeker nodig. Volgende week treffen de Superboeren FC Volendam, dat vrijdag de periodetitel pakte. "Deze week gaan we bespreken hoe we het gaan aanpakken. We moeten er in ieder geval voor zorgen dat we FC Volendam goed onder druk kunnen zetten. Daarnaast moeten we ze zeker niet laten voetballen, want het is een goede ploeg", zegt Owusu.

{asset:39019:maximaal}


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner