Klinkende overwinning van De Graafschap op FC Eindhoven

De Graafschap heeft een klinkende overwinning geboekt op FC Eindhoven. De Superboeren waren met name in de tweede helft oppermachtig. Daryl van Mieghem, Sven Nieuwpoort, Anthony van den Hurk en Tim Receveur maakten de goals: 4-0 eindstand.

'Deurdonderen' bij opkomst

In eigen huis hoopte De Graafschap natuurlijk dat het vanaf minuut één kon 'Deurdonderen', onder aanvoering van de gelijknamige, nieuwe opkomsttune. Het kon echter beide kanten op in de beginfase, gezien de kansen die de twee ploegen kregen. Eerst schoot Jellert Van Landschoot namens de gasten gehaast over, waarna Daryl van Mieghem aan de andere kant op Ruud Swinkels stuitte. Dat gebeurde niet veel later ook, na een snelle counter.

1-0 via Van Mieghem

Swinkels hield zijn ploeg na de beginfase op de been. De Graafschap had moeten scoren, ware het niet dat ook Youssef El Jebli de voeten van Swinkels vond. Nadat El Jebli met een technische sliding de 0-1 van Elton Kabangu voorkwam, was het eindelijk raak voor De Graafschap. De constant gevaarlijke Van Mieghem had er een vrije trap voor nodig om Swinkels te verschalken: 1-0.

{asset:26779:url}

Bednarek redt prachtig

Het was overigens niet zo dat de wedstrijd daarna al was gespeeld, ook al probeerde De Graafschap de regie in handen te houden. Eindhoven plaatste enkele scherpe counters en kreeg via Tibo van den Velde een prima kans. Ook Filip Bednarek redde vervolgens tweemaal geweldig, op pogingen van diezelfde Van de Velde en Augustine Loof. De Graafschap raakte voor rust via Mark Diemers de paal en knikte via Anthony van den Hurk rakelings over.

De Graafschap loopt uit

Voor rust noteerden beide ploegen dus kansen, maar na rust was De Graafschap heer en meester. Vroeg in de tweede helft kopte aanvoerder Sven Nieuwpoort kiezelhard raak uit een corner van Van Mieghem (2-0). Van den Hurk versierde zes minuten later een strafschop en zag dat Hervé Matthys daardoor met rood moest inrukken. De spits van de Superboeren bleef uiterst koel vanaf de stip: 3-0. De Graafschap bleef kansen creëren en uiteindelijk mikte invaller Tim Receveur de 4-0 tegen de touwen. Een heerlijke overwinning op eigen veld, waardoor De Graafschap afstand van Eindhoven neemt op de ranglijst!

{asset:26794:url}

De Graafschap - FC Eindhoven: 4-0

Arbiter Erwin Blank | Toeschouwers: 8.245

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Daryl van Mieghem (33.), 2-0 Sven Nieuwpoort (50.), 3-0 Anthony van den Hurk (56.), 4-0 Tim Receveur (83.)

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Straalman, S. Nieuwpoort ©, L. Nieuwpoort, Driver; Tutuarima, El Jebli (73. Receveur), Diemers; Van Mieghem (80. Van Overbeek), Van den Hurk (69. Ars) en Serrarens.

Opstelling FC Eindhoven: Swinkels; Loof, Matthys, De Wilde, Gunst; Swinnen, Van den Boomen © (60. Kortstam), Van Landschoot; Van de Velde, Lieder (68. Van Vaerenbergh) en Kabangu (79. Thomas).