U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Jordy Thomassen debuteert: "Aan mij de taak om de druk erop te houden"


Jordy Thomassen maakte tegen NAC Breda zijn officiële debuut voor De Graafschap. De aanvaller kwam na rust binnen de lijnen en keek na afloop met een goed gevoel terug op zijn debuut. Toch baalde Thomassen, die ook debuteerde in de Eredivisie, vanwege de 3-0 nederlaag.

Trots op debuut

"Dit is hartstikke mooi en ik ben er trots op. Ook omdat ik voor deze club mag spelen. Als je zag hoe onze supporters na de wedstrijd aan het zingen waren… Dat maak je nergens zo mee. Het is wel erg balen omdat we hebben verloren. Ik heb nu van de Eredivisie mogen proeven en nu wil ik doorgroeien", vertelde Thomassen na afloop.

"Het gaat allemaal sneller"

Thomassen is blij dat hij nu, na jaren in de eerste divisie te hebben gespeeld, eindelijk in de Eredivisie speelt. "De invalbeurt is mij heel goed bevallen. Omdat we al met 2-0 achter stonden, kon ik niet heel veel uitrichten. Ik had nog wel een schot die over ging, maar verder was het lastig. Ik merkte dat het niveau hoger is dan in de eerste divisie. De Eredivisie is tactischer en het gaat allemaal sneller. Ik heb een goede voorbereiding gedraaid en voel me lekker. Het begin is er voor mij en nu moet ik hierop gaan doorbouwen en zorgen dat ik steeds meer minuten ga maken", vervolgde Thomassen.

Druk houden op Serrarens

De aanvaller kwam na 56 minuten in het veld als linksbuiten en verving Daryl van Mieghem. "Ik ben als spits gehaald, maar met elke minuut die ik kan spelen ben ik blij, ook al is het als rechtsback. Als ik speel, dan geef ik 100% en zo wil ik mijn plek in het team veroveren. Dat Fabian (Serrarens) nu in de spits speelt is logisch, want hij doet het goed en heeft het vorig seizoen ook prima gedaan. Aan Anthony (van den Hurk) en mij de taak om de druk erop te houden. Dat vind ik ook leuk, want van concurrentie word je ook beter."

"Ik vind het onnodig"

Tegen NAC ging De Graafschap er met 3-0 af en dat was volgens Thomassen niet nodig. "Dit is een grote nederlaag en ik vind dat onnodig. We hebben niet veel kansen weggegeven, maar we kregen goals tegen omdat we slordig waren bij het verdedigen. Dit is desondanks een goede leer voor ons. We kunnen verliezen, maar dan gaat het erom hoe we daarmee omgaan. Gelukkig kunnen we ons snel al revancheren in een thuiswedstrijd", zei Thomassen verder.

Kippenvel

Zaterdag wacht namelijk het thuisduel met FC Groningen. Thomassen kijkt daar al naar uit. "Een volle Vijverberg is als twaalfde man echt een extra motivatie. In de eerste divisie waren de stadions niet vol en voelde ik nooit kippenvel, maar bij De Graafschap heb ik dat wel. Ik kreeg als eerste keer in mijn loopbaan echt kippenvel toen ik in de play-offs voor het eerst kwam kijken bij de club. Vorige week brachten de supporters ook echt iets teweeg. Dat was echt niet normaal. Voor de wedstrijd tegen FC Groningen moeten we werk maken van hoe we opgesteld staan. Tegen Groningen moeten we weer laten zien wat we kunnen."


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner