Jong team van De Graafschap legt er negen in tegen Dieren

De Graafschap heeft donderdagavond een 0-9 overwinning geboekt op v.v. Dieren, dat uitkomt in de tweede klasse. Met een vrij jong team scoorden de Doetinchemmers aan de lopende band. Voor rust werd driemaal gescoord, na rust vijf keer. Tom Menting maakte een hattrick en werd zodoende topscorer van de avond. Op vrijdag speelt De Graafschap bij v.v. Doetinchem tegen FC Emmen de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding (aanvang: 18.30 uur).

Proefspeler en drie goals

In Dieren verscheen ook Bruno Godeau aan de aftrap. De linksback uit België is op proef bij De Graafschap en speelde een helft mee. Natuurlijk was het eenrichtingsverkeer in de eerste helft, maar het duurde 35 minuten voordat het overwicht door De Graafschap ook werd uitgedrukt in een goal. Jan Lammers schoot de 0-1 op het scorebord en zijn goede voorbeeld deed volgen. Twee minuten na de openingstreffer maakte Vincent Vermeij de 0-2. Vlak voor rust zette Menting de Superboeren met een prima goal op 0-3.

Bouwen aan mooie score

Het gat was geslagen en de score werd in het tweede bedrijf alleen maar verder uitgebouwd. Nadat Menting de paal had geraakt, zette Aleksandar Jankovic zijn ploeg met een ferme knal op 0-4. Mart de Jong tekende voor de 0-5 en Menting knikte de 0-6 tegen de touwen na zeventig minuten. In de laatste tien minuten vielen nóg drie doelpunten. Eerst was Aron de Koning trefzeker voor de 0-7. Vier minuten voor het einde van de wedstrijd kopte Bart Straalman de 0-8 op het scorebord en het slotakkoord was aan Menting: 0-9.