Jong Oranje zet monsterscore neer tegen Andorra en blijft ongeslagen in Doetinchem


Jong Oranje zet monsterscore neer tegen Andorra en blijft ongeslagen in Doetinchem

Jong Oranje won vrijdagavond met grote cijfers van Jong Andorra (8-0) en blijft daardoor ongeslagen in Doetinchem. De Nederlandse talenten zetten bij vlagen een voetbalshow neer er vermaakten de 8.611 Oranje-supporters met prima veldspel en acht mooie doelpunten. Het was voor Jong Oranje de grootste zege ooit in een EK-kwalificatieduel. Bekijk hier een fotoverslag van de wedstrijd.

In een goedgevuld stadion - er waren 8.611 toeschouwers aanwezig in Doetinchem - begon Jong Oranje aan het duel met Andorra.

Bondscoach Art Langeler had de beschikking over een aantal spelers van grote clubs, zoals Justin Kluivert en Frenkie de Jong van Ajax en PSV'ers Bart Ramselaar en Sam Lammers.

Oussama Idrissi van FC Groningen vormde een ware plaag voor de verdediging van Andorra. Veel gevaar was van hem afkomstig.

Ook Kluivert en Guus Til stonden aan de basis van de ruime 8-0 overwinning. Til maakte z'n eerste namens Jong Oranje en ook Kluivert scoorde.

De Nederlandse talenten kwamen verdedigend geen enkel moment in de problemen, mede dankzij uitblinker Rick van Drongelen.

Juichen op De Vijverberg: liefst acht keer konden de handen de lucht in. Drie keer in de eerste helft en vijf keer na rust.

Voor rust waren Sam Lammers, Til en Idrissi de doelpuntenmakers; de ruststand was 3-0.

Vier doelpuntenmakers op een rij: zowel Lammers , Idrissi, Til als Kluivert waren trefzeker tegen Jong Andorra.

Dutchy, de mascotte van Oranje, vermaakte de (vooral) jonge supporters tijdens de rust.

Jong Oranje ging ook na rust op zoek naar meer treffers, in de wetenschap dat het doelsaldo een rol speelt voor het behalen van een EK-ticket.

Invaller Richairo Zivkovic versierde een strafschop en was kort daarvoor zelf trefzeker. De gretigheid spatte van Jong Oranje af.

Uiteindelijk bleef de teller staan op acht doelpunten. In de tweede helft scoorden Idissi, Zivkovic, Bart Ramselaar, Frenkie de Jong en Kluivert.

Na afloop was het voor de Oranje-supporters jagen op een handtekening of een selfie met een speler van het Nederlands team. Opnieuw een prima avond voor Jong Oranje op De Vijverberg!


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht