Jong Oranje zet monsterscore neer tegen Andorra en blijft ongeslagen in Doetinchem

Jong Oranje won vrijdagavond met grote cijfers van Jong Andorra (8-0) en blijft daardoor ongeslagen in Doetinchem. De Nederlandse talenten zetten bij vlagen een voetbalshow neer er vermaakten de 8.611 Oranje-supporters met prima veldspel en acht mooie doelpunten. Het was voor Jong Oranje de grootste zege ooit in een EK-kwalificatieduel. Bekijk hier een fotoverslag van de wedstrijd.

{asset:26537:url}

In een goedgevuld stadion - er waren 8.611 toeschouwers aanwezig in Doetinchem - begon Jong Oranje aan het duel met Andorra.

{asset:26536:url}

Bondscoach Art Langeler had de beschikking over een aantal spelers van grote clubs, zoals Justin Kluivert en Frenkie de Jong van Ajax en PSV'ers Bart Ramselaar en Sam Lammers.

{asset:26539:url}

Oussama Idrissi van FC Groningen vormde een ware plaag voor de verdediging van Andorra. Veel gevaar was van hem afkomstig.

{asset:26540:url}{asset:26542:url}

Ook Kluivert en Guus Til stonden aan de basis van de ruime 8-0 overwinning. Til maakte z'n eerste namens Jong Oranje en ook Kluivert scoorde.

{asset:26546:url}

De Nederlandse talenten kwamen verdedigend geen enkel moment in de problemen, mede dankzij uitblinker Rick van Drongelen.

{asset:26552:url}

Juichen op De Vijverberg: liefst acht keer konden de handen de lucht in. Drie keer in de eerste helft en vijf keer na rust.

{asset:26555:url}

Voor rust waren Sam Lammers, Til en Idrissi de doelpuntenmakers; de ruststand was 3-0.

{asset:26558:url}

Vier doelpuntenmakers op een rij: zowel Lammers , Idrissi, Til als Kluivert waren trefzeker tegen Jong Andorra.

{asset:26562:url}

Dutchy, de mascotte van Oranje, vermaakte de (vooral) jonge supporters tijdens de rust.

{asset:26565:url}

Jong Oranje ging ook na rust op zoek naar meer treffers, in de wetenschap dat het doelsaldo een rol speelt voor het behalen van een EK-ticket.

{asset:26569:url}

Invaller Richairo Zivkovic versierde een strafschop en was kort daarvoor zelf trefzeker. De gretigheid spatte van Jong Oranje af.

{asset:26572:url}{asset:26576:url}

Uiteindelijk bleef de teller staan op acht doelpunten. In de tweede helft scoorden Idissi, Zivkovic, Bart Ramselaar, Frenkie de Jong en Kluivert.

{asset:26577:url}

Na afloop was het voor de Oranje-supporters jagen op een handtekening of een selfie met een speler van het Nederlands team. Opnieuw een prima avond voor Jong Oranje op De Vijverberg!