Jong Oranje vervolgt EK-kwalificatiereeks met verlies tegen Schotland: 1-2

Jong Oranje heeft dinsdagavond op De Vijverberg met 1-2 verloren van Jong Schotland. Een kleine 7.000 toeschouwers zagen een wedstrijd waarin beide ploegen de nodige kansen kregen. Fraser Hornby maakte, na een fout van Oranje-doelman Justin Bijlow, de 0-1 en Teun Koopmeiners schoot de gelijkmaker tegen de touwen. Vlak voor tijd kreeg Pablo Rosario direct rood en maakte Hornby vanaf de stip de 1-2.

Paal en lat

In de eerste helft was Sam Lammers vaak het eindstation van een aanval, maar hij had het vizier niet op scherp staan. Halverwege het eerste bedrijf belandde een van richting veranderd schot van Teun Koopmeiners op de lat. Even daarvoor raakte ook Schotland het aluminium: Michael Johnston trof met een inzet vanuit de tweede lijn de paal. Met de ruststand van 0-0 mocht vooral Schotland tevreden zijn, daar Oranje een licht overwicht had.

Goals na rust

Waar er voor rust niet gescoord werd, gebeurde dat in de tweede helft wél. Na een fout van doelman Justin Bijlow kon Fraser Hornby de bal in het lege doel schieten: 0-1 voor Schotland. Jong Oranje kreeg twintig minuten voor tijd loon naar werken en kwam op 1-1. Koopmeiners schoot een vrije trap van net buiten de zestien - via de muur - achter keeper Robby McCrorie van Jong Schotland. Het bleef niet bij een gelijkspel, want Pablo Rosario veroorzaakte een penalty, kreeg rood en zag Hornby vanaf de stip zijn tweede van de avond maken: 1-2.

{asset:31638:url}

{asset:31639:url}

{asset:31640:url}

{asset:31641:url}

{asset:31642:url}

{asset:31643:url}

{asset:31644:url}

{asset:31645:url}