Jong Oranje bezorgt 8.500 toeschouwers mooie avond op De Vijverberg: 5-1

Jong Oranje heeft vrijdagavond in een oefenwedstrijd met 5-1 gewonnen van Jong Mexico. De ploeg van bondscoach Erwin van de Looi maakte voor rust vier doelpunten op De Vijverberg, waar zo'n 8.500 Oranje-supporters genoten van een vermakelijke voetbalavond. In de tweede helft kwam het Olympisch elftal van Mexico terug tot 4-1 en maakte invaller Cody Gakpo het laatste doelpunt. Een prima (oefen)zege!

Droomstart

Als afsluiting van het voetbalseizoen 2018/'19 speelde de Nederlandse talenten vrijdagavond een oefenpot tegen het Olympisch elftal van Mexico. Het verschil in kwaliteit was al vroeg zichtbaar. Calvin Stengs, vleugelaanvaller van AZ, opende op prachtige wijze de score. Met een fraaie stiftbal zette hij Jong Oranje op 1-0, Tien minuten later verdubbelde PSV'er Donyell Malen de tussenstand. De duizenden toeschouwers op De Vijverberg genoten van een heerlijke voetbalpot - en dat onder lekkere weersomstandigheden.

4-0 bij rust

Jong Oranje nam niet genoeg met een tussenstand van 2-0 en zocht volop de aanval. De derde Nederlandse treffer viel in de veertigste minuut, nadat een goed schot van Ajax-speler Dani de Wit werd aangeraakt door een Mexicaans been. Nog voor rust werd de 4-0 gemaakt. Na een snelle aanval kwam de bal - via Deyovaisio Zeefuik en De Wit - terecht bij Malen, die via de lat doel trof.

Mooie Oranje-sfeer

In de tweede helft maakten beide ploegen volop gebruik van de wisselmogelijkheden en werd het spel ietwat slordiger. Desondanks scoorde zowel Mexico (de 4-1) als Oranje nog. Invaller Cody Gakpo besliste de wedstrijd - op aangeven van Kaj Sierhuis - met een goede intikker: 5-1. Na afloop liepen de spelers van het Nederlands elftal een verdiende ereronde en maakten de supporters gebruik van het moment om een handtekening te scoren of een mooie foto te maken. Al met al was het een geslaagde avond voor Jong Oranje!

Jong Oranje - Jong Mexico: 5-1

Arbiter Christian Dingert | Toeschouwers: 8.500

Opstelling Jong Oranje: Scherpen; Zeefuik (86. Floranus), Schuurs, Hoogma (46. Van Drongelen), Malacia (74. Wijndal); Reis (74. Kadioglu), De Wit, Koopmeiners (86. Lang); Stengs (62. Van Bergen), Malen (74. Sierhuis) en Kluivert (62. Gakpo).

{asset:35951:url}

{asset:35953:url}

{asset:35954:url}

{asset:35948:url}

{asset:35950:url}