Jong De Graafschap heeft geen kind aan beloften Achilles'29: 14-0

Jong De Graafschap heeft maandagavond de derde zege op rij geboekt. Na overwinningen op Jong FC Eindhoven en Jong Excelsior kende de ploeg van trainer Jan Vreman geen enkele problemen met het beloftenteam van Achilles'29: 14-0.

9-0 bij rust

Bij Jong De Graafschap speelden acht spelers van het eerste elftal mee, om zo de nodige wedstrijdritme op te doen. Het verschil met de jonge spelers van Achilles was vanaf de eerste minuut zichtbaar. Na een afgekeurd doelpunt van Frank Olijve (buitenspel) liep de score snel op. Joey Lieshout (drie keer), Jonathan Vergara Berrio (twee keer), Olijve, Sven Nieuwpoort, Daryl van Mieghem en Ruben Ligeon zorgden voor de ruststand van 9-0.

In de tweede helft was de wedstrijd iets meer in balans, hoewel de grootste kansen voor Jong De Graafschap waren. Lieshout en Van Mieghem troffen na rust opnieuw doel, terwijl aanvoerder Erik Bakker vanaf de stip raak schoot. Even later maakte Lieshout z'n vijfde doelpunt van de avond en het slotakkoord was voor Bakker, die voor de 14-0 tekende.

"Uitslag zegt voldoende"

"In de eerste helft creëerden we - met name via de rechterkant - veel kansen", blikte trainer Jan Vreman terug op de wedstrijd. "Dat gebeurde na rust net iets minder. Het is jammer dat we het toen in de afwerking minder nauwkeurig deden dan in de eerste helft. Op het laatst zakte het spel iets weg, we hadden meer doelpunten moeten maken. Maar de uitslag van 14-0 zegt voldoende over de wedstrijd."

Opstelling Jong De Graafschap: Rondeel; Ligeon, S. Nieuwpoort, L. Nieuwpoort, Hekkers; Klaasen, Bakker, Olijve; Van Mieghem, Lieshout en Vergara Berrio.

{asset:34555:url}{asset:34556:url}{asset:34557:url}{asset:34558:url}{asset:34559:url}{asset:34560:url}{asset:34561:url}{asset:34562:url}{asset:34563:url}{asset:34564:url}{asset:34565:url}{asset:34566:url}{asset:34567:url}{asset:34568:url}{asset:34569:url}{asset:34570:url}{asset:34571:url}{asset:34572:url}{asset:34573:url}{asset:34574:url}{asset:34575:url}