Jong De Graafschap verliest op bezoek bij Be Quick 1887

Jong De Graafschap heeft de vorige twee uitwedstrijden geen goed vervolg kunnen geven. Vanmiddag werd de uitwedstrijd tegen Be Quick 1887 met 5-1 verloren. Jordy Rondeel stopte, bij een 2-0 stand, een penalty.

In de eerste helft ging het gelijk op. Jong De Graafschap was het eerste gedeelte de betere ploeg en creëerde ook kansen. Deze werden niet verzilverd, waarna Quick het initiatief overnam. Ook Quick kwam niet tot scoren waardoor beide teams met de brilstand op het bord aan de thee gingen. De eerste paar minuten na rust begon Jong De Graafschap goed, maar opnieuw werden de mogelijkheden niet uitgespeeld. Kort daarna maakte Quick in de 47e minuut de 1-0. In de 54e minuut bouwde Quick de voorsprong uit naar 2-0. Jordy Rondeel stopte daarna een penalty. Jong De Graafschap kon geen vuist maken waardoor Quick verder kon uitlopen naar 4-0. Door een eigen doelpunt van Quick werd het in 80e minuut 4-1. Een minuut later scoorde Quick de 5-1.

Volgens Richard Roelofsen was deze wedstrijd tekenend voor dit seizoen. "We maken de kansen die we krijgen niet af en krijgen de goals te makkelijk tegen. Het is het verhaal van dit seizoen. Het worden nog spannende weken voor ons met vier ploegen die heel dicht op elkaar staan."

Opstelling Jong De Graafschap: Rondeel; Ter Maat, El Malki, Vreman, Hekkers; El Hammouchi, Huntelaar, Burgzorg, Keurntjes; Leidsman en Versteeg.