Jong De Graafschap verliest in slotfase van FC Den Bosch

Jong De Graafschap heeft zondagmiddag met 2-3 verloren van de beloften van FC Den Bosch. Na een 0-2 achterstand kwam de ploeg van trainer Richard Roelofsen terug tot 2-2, maar in de slotfase werd het duel alsnog verloren. Doelman Eric Verstappen viel na een uur spelen geblesseerd uit.

De openingsfase was voor Jong De Graafschap: het veldspel zag er goed uit en er was controle over de wedstrijd. Delano Burgzorg ging alleen op de keeper van Den Bosch af, maar kreeg de bal niet onder controle. Naarmate de eerste helft vorderde, moest Verstappen vaker in actie komen en redding brengen op schoten van Koopman en Schmid. Uit een hoekschop kopte Van de Sande zijn ploeg na 26 minuten op voorsprong: 0-1. Koopman was daarna, tot twee keer toe, dichtbij de tweede Bossche treffer. Verstappen zat er tweemaal goed bij.

Direct na de rust kopte De Koning nét over de goal van Den Bosch. Aan de andere kant was het vervolgens wel raak, toen Bouyaghlafen profiteerde van een fout in de verdediging van De Graafschap. Zeven minuten later viel Verstappen met een enkelblessure uit; Jordy Rondeel verving hem. Door een eigen doelpunt van Den Bosch kwamen de Superboeren terug tot 1-2. Met drie spitsen ging Jong De Graafschap in de slotfase op zoek naar een punt. Huntelaar zette zijn ploeg met een prima doelpunt op 2-2, maar vlak voor tijd gingen de Doetinchemmers alsnog onderuit: eindstand 2-3.

Volgens trainer Richard Roelofsen was een punt het maximaal haalbare resultaat. "Gezien de wedstrijd hadden we een punt moeten koesteren. We begonnen goed en hadden de wedstrijd onder controle. Vervolgens kregen we wat problemen met Den Bosch en konden we geen druk meer houden. Na de 1-2 hebben we meer risico genomen, met een extra spits erbij. Dat valt goed, als we de 2-2 maken. Daarna waren we té enthousiast en gingen we vol voor de 3-2. Helaas viel de goal aan de andere kant."

Jong De Graafschap eindigde de wedstrijd met vijf spelers van het O19-team. "We speelden met een erg jonge ploeg. Het enthousiasme van de jonge spelers kan positief uitvallen, maar ook tegenzitten. Maar in deze competitie kunnen fouten gemaakt worden, daar moeten de spelers van leren. De leermomenten uit deze wedstrijd zitten in de tegengoals, waarbij het slimmer en beter moet", aldus Roelofsen, die zijn keeper met een enkelblessure zag uitvallen. "Het was een erg ongelukkig moment. Eric pakte de bal en kwam bij de landing op de enkel van een tegenstander. Het ziet er niet goed uit en wordt onderzocht."

Opstelling Jong De Graafschap: Verstappen (60. Rondeel); Ter Maat, El Malki, Vreman, Hekkers; Konderak (76. Leidsman), Huntelaar, De Koning (66. Dusink), El Hammouchi; Versteeg, Burgzorg.

{asset:19456:url}{asset:19457:url}{asset:19458:url}{asset:19459:url}{asset:19460:url}{asset:19461:url}{asset:19462:url}{asset:19455:url}