Jong De Graafschap pakt volle buit in derby tegen titelkandidaat Jong Vitesse: 3-0

Jong De Graafschap heeft zondag voor een grote verrassing in de Derde Divisie gezorgd. De ploeg van trainer Jan Vreman versloeg titelkandidaat Jong Vitesse met 3-0 en staat daardoor op de (veilige) veertiende plek. Kyvon Leidsman, Kabir Sabotic en Marlon Versteeg maakten de doelpunten.

Na rust verschil in score

In de eerste helft waren de grootste kansen voor het beloftenteam van Vitesse, de nummer twee uit de Derde Divisie. Sven van Doorm schoot op de paal, terwijl Bo van Essen met een schuiver dicht bij de 0-1 was. Doelman Jordy Rondeel bracht redding op een afstandsschot van Hidde van Dijk. Mogelijkheden voor Jong De Graafschap waren er ook; Tim Keurntjes zag een vlammend schot een metertje over gaan.

Na rust kwamen de Doetinchemse beloften meer in balbezit en werd er voorin beter gecombineerd. Nadat Sabotic een grote kans had gemist, zette Leidsman op aangeven van Keurntjes de 1-0 op het bord. Tien minuten later was Sabotic wél trefzeker; hij maakte uit een mooie aanval het tweede doelpunt van Jong De Graafschap. De Superboeren mochten daarna Rondeel danken, die met een prima redding de 2-1 van Anil Mercan voorkwam. Versteeg besliste de wedstrijd met een prachtige individuele actie, na een goede steekpass van Mart Janssen.

"Tevreden, maar we zijn er nog niet"

Vreman zag na het gewonnen duel dat zijn ploeg naar de veertiende plek op de ranglijst was gestegen. "Ik ben tevreden na deze mooie zege, maar we zijn er nog niet. We moeten de komende wedstrijden op deze manier doorgaan", aldus Vreman. "In de eerste helft kregen beide ploegen kansen, het kon twee kanten op. Na rust was de passing beter en zag het combinatiespel er goed uit. We maakten drie mooie doelpunten."

Opstelling Jong De Graafschap: Rondeel; Schoop, Janssen, Vreman, Hekkers; Sabotic, Huntelaar (75. Loning), Versteeg, Keurntjes (63. El Hammouchi); Leidsman en Burgzorg.

Onderstaande fotoreeks met dank aan Achterhoekfoto.nl

{asset:27851:url}{asset:27852:url}{asset:27853:url}{asset:27854:url}{asset:27855:url}{asset:27856:url}{asset:27857:url}{asset:27858:url}{asset:27859:url}{asset:27860:url}{asset:27861:url}{asset:27862:url}{asset:27863:url}{asset:27864:url}{asset:27865:url}{asset:27866:url}{asset:27867:url}