Jong De Graafschap pakt verdiend punt op bezoek bij OFC Oostzaan

Jong De Graafschap heeft vanmiddag een punt overgehouden aan het uitduel met OFC Oostzaan. Jong De Graafschap keek bij rust tegen een 1-0 achterstand aan, maar kwam na de pauze op gelijke hoogte via El Hammouchi.

Al vroeg in de wedstrijd kwam OFC Oostzaan op voorsprong. Daarna kreeg Jong De Graafschap wel kansen op de gelijkmaker, maar wist deze niet te benutten. Na de rust vloeiden de krachten bij de thuisploeg weg en beloonde Jong De Graafschap het harde werken met de gelijkmaker. Een goede omschakeling zorgde ervoor dat Versteeg doorkon aan de rechterkant. Hij zette de bal voor op El Hammouchi die de 1-1 op het bord zette. Op dat moment waren er nog iets meer dan tien minuten te spelen. Dat was niet genoeg tijd om nog een overwinning uit het vuur te slepen.

Wanneer Jong De Graafschap in de slotfase iets nauwkeuriger was geweest had het kunnen winnen, vond trainer Jan Vreman. Volgens hem was het punt terecht. "Sowieso een terecht punt. Een gelijkspel was het minimale. Het kostte veel kracht om nog op gelijke hoogte te komen. Uiteindelijk beloon je jezelf en dat is mooi. Dat zorgde wel voor blijdschap, ja", aldus Vreman.