U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Jong De Graafschap opent seizoen met doelpuntloos gelijkspel tegen EVV


Jong De Graafschap opent seizoen met doelpuntloos gelijkspel tegen EVV
Foto's met dank aan Achterhoekfoto.nl

Het beloftenteam van De Graafschap is het seizoen 2017-'18 in de Derde Divisie begonnen met een gelijkspel tegen EVV: 0-0. Beide ploegen creëerden weinig kansen, al kregen de Superboeren in de eindfase wel iets meer ruimte.

Klaasen zorgt voor gevaar

Op het veld van DZC'68 in Doetinchem begon Jong De Graafschap wat onwennig. De beloften hadden, net als tegenstander EVV, moeite om de bal lang in de ploeg te houden. Halverwege de eerste helft werd een hard schot van Delano Burgzorg gepakt door EVV-doelman Michel Vercruysse, terwijl Robert Klaasen kort daarna een aantal meter naast schoot.

Na rust raakte EVV via Rick Polman de paal. Doelman Pepijn Teloh van Jong De Graafschap hoefde verder niet in actie te komen, aangezien de Limburgers nauwelijks doelgevaar stichtten. Klaasen probeerde met een goed schot van afstand de 1-0 te maken, maar zag zijn inzet een metertje naast gaan.

'Weinig kansen, verdedigend goed'

Trainer Jan Vreman hield gemengde gevoelens over aan het duel. "We hebben te weinig kansen gecreëerd, terwijl het verdedigend goed stond. Waren we in de eindfase nauwkeuriger geweest, dan hadden we kunnen scoren. De mogelijkheden lagen er namelijk wel", analyseerde de trainer van de beloften. "Je hoopt op een goede start met een overwinning, helaas is dat niet gebeurd. We hadden er meer uit kunnen halen."

Jong De Graafschap speelde – net als het eerste elftal – in een 5-3-2-systeem. "Ook de spelers van de beloften moeten daarin leren spelen. Maar ook voor de spelers van de eerste selectie is het goed om in een herkenbaar systeem te spelen", zei Vreman, die weet wat de verbeterpunten zijn. "De spelers moeten sneller herkennen waar de momenten liggen en daar sneller naar handelen. Dit was de eerste wedstrijd op dit niveau. Het was even wennen, maar we kunnen groeien."

Opstelling Jong De Graafschap: Teloh; Bosma, Straalman, Van Diermen, Van Doorn, Hekkers (84. Huntelaar); Klaasen, Dusink, Burgzorg (63. Hebbink); Versteeg en Leidsman (73. Sabotic).

2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg6.jpg7.jpg8.jpg9.jpg10.jpg


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

Stadion De Vijverberg, Doetinchem

Degraafschap
zo
11
dec.
14:30
uur
Logo fc eindhoven 2022
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 10:00 uur – 16:00 uur

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner