Jong De Graafschap ondanks sterke eerste helft nipt onderuit tegen Heerenveen

Jong De Graafschap heeft maandagavond op De Vijverberg met 2-3 verloren van de beloftenploeg van sc Heerenveen. De mannen van trainer Jan Vreman speelden een goede eerste helft en kwamen dankzij een rake kopbal van Bert Esselink met 1-0 voor; Jizz Hornkamp bepaalde de ruststand op 1-1. Na rust scoorden Nemanja Mihajlovic, Jonathan Vergara Berrio en Andreas Skovgaard.

Sterke eerste helft

De beloften van De Graafschap leverden een prima eerste helft af en kregen de nodige kansen. Met name Jonathan Vergara Berrio zorgde voor gevaar: zo werd een inzet gekeerd door Heerenveen-doelman Trevor Doornbusch en schoot de middenvelder even later nipt over. Halverwege de eerste helft zette Bert Esselink de beloften op een verdiende voorsprong, toen de verdediger uit een hoekschop raak kopte. Jong De Graafschap liet na om de score uit te bouwen; Andreas Dusink en Rick Bosma kregen een grote kans, maar scoorden niet. Nadat Liban Abdulahi de paal had geraakt, maakte Jizz Hornkamp namens Heerenveen de 1-1. Op aangeven van Nemanja Mihajlovic schoot de spits raak.

Drie goals na rust

Na rust keerden de gasten de score snel om. Een goede fase werd beloond met de 1-2 van Mihajlovic, na een assist van Hornkamp. Jong De Graafschap kwam twintig minuten voor tijd op gelijke hoogte dankzij een fraaie uithaal van Vergara Berrio, maar incasseerde even later de 2-3 (kopbal Andreas Skovgaard). Doelman Jordy Rondeel hield de Superboeren in de wedstrijd, met een prima redding op een schot van Dennis Johnsen. Aan de andere kant werd ook niet meer gescoord, ondanks een uitstekende mogelijkheid voor Joey Lieshout: eindstand 2-3.

"Er zat meer in"

Jong De Graafschap-trainer Jan Vreman vond dat zijn ploeg meer had verdiend. "Dat is op basis van de eerste helft, na rust was het minder. We kregen een aantal goede kansen, maar beloonden onszelf niet. In de tweede helft waren we de bal te snel kwijt. Er zat meer in, maar dat gebeurde niet. Toch heb ik veel mooie en goede dingen gezien", vertelde Vreman. "Heerenveen ging beter om met de kansen en heeft die wel benut. En dan grijp je naast de punten, dat is jammer."

Opstelling Jong De Graafschap: Rondeel; Janssen, Van Amerongen, Esselink (84. Van Doorn), Hekkers; Abdulahi (68. Kruidbos), Van Nispen, Vergara Berrio; Bosma, Lieshout en Dusink (62. Hebbink).

{asset:35468:url}{asset:35469:url}{asset:35470:url}{asset:35471:url}{asset:35472:url}{asset:35473:url}{asset:35474:url}{asset:35475:url}{asset:35476:url}{asset:35477:url}{asset:35478:url}{asset:35479:url}{asset:35480:url}{asset:35481:url}