Jong De Graafschap moet meerdere erkennen in ADO'20: 1-3

Jong De Graafschap heeft het goede spel in de uitwedstrijden tegen Blauw Geel'38 en Westlandia geen goed vervolg kunnen geven. Het thuisduel met ADO'20 werd met 1-3 verloren, nadat beide ploegen met 0-0 gingen rusten. Marlon Versteeg scoorde namens de beloften.

Weinig kansen over en weer

In de eerste helft creëerde Jong De Graafschap weinig grote kansen en was het meeste gevaar afkomstig van Andreas Dusink. Hij kreeg de bal echter onvoldoende onder controle om doeltreffend uit te kunnen halen. Vlak voor het rustsignaal voorkwam doelman Jordy Rondeel met een katachtige redding de 0-1. Twintig minuten voor tijd kreeg Dusink opnieuw een grote kans, maar hij stuitte op doelman Michel van Kampe. De bezoekers namen vervolgens de leiding, door doelpunten van Rick Neele en Bas Vellema. Jong De Graafschap maakte de aansluitingstreffer via Marlon Versteeg, maar kreeg vlak voor tijd de 1-3 van Sam Nijman tegen.

"Ontwikkeling is er, de resultaten blijven uit"

"De afstemming voorin moet beter. In de eerste helft waren we gevaarlijker dan na rust", vertelde trainer Jan Vreman. "Het lukte ons niet voldoende om voorin het juiste combinatievoetbal te spelen. Dan gaat het om de onderlinge communicatie, de goede looplijnen en scherp zijn in de passing. Fouten van ons werden afgestraft, terwijl we zelf ongelukkig waren in de afwerking. We spelen best aardig, maar verliezen te veel wedstrijden. De ontwikkeling in het team is er wel; de resultaten blijven echter uit", aldus Vreman.

Opstelling Jong De Graafschap: Rondeel; Bosma, Janssen, Vreman, Konderak; Huntelaar, Loning (75. Van Nispen), Dusink, El Hammouchi, Hebbink (38. Burgzorg); Versteeg.

{asset:26709:url}{asset:26710:url}{asset:26711:url}{asset:26712:url}{asset:26713:url}{asset:26714:url}{asset:26715:url}{asset:26716:url}