Jong De Graafschap maatje te klein voor JVC Cuijk


Jong De Graafschap maatje te klein voor JVC Cuijk
Foto's met dank aan Achterhoekfoto.nl

Jong De Graafschap heeft zondag op eigen veld ruim verloren van JVC Cuijk. Individuele fouten braken de ploeg van trainer Jan Vreman op. Andreas Dusink maakte het enige doelpunt namens het beloftenteam.

Achterstand bij rust

De eerste mogelijkheid was voor Jong De Graafschap, maar Marlon Versteeg kreeg de bal onvoldoende onder controle om gevaarlijk te worden. Na een kwartier namen de bezoekers uit Cuijk de leiding: Rik Renirie kopte de 0-1 binnen. De beloften hadden moeite om het duel te controleren en kregen een kwartier later de tweede treffer te verwerken. Jordie van der Laan zette zijn ploeg met een kopbal op 0-2. Trainer Jan Vreman wijzigde het systeem en liet zijn ploeg in een 4-4-2-formatie spelen.

Bij aanvang van de tweede helft kreeg Jong De Graafschap opnieuw een doelpunt om de oren, nadat een fout in de verdediging werd afgestraft: 0-3. Dankzij een aanvallende wissel werden de Superboeren gevaarlijker, maar de goal van Andreas Dusink - vijf minuten voor tijd - viel de laat om de spanning terug te brengen. Vlak voor tijd benutte Van der Laan een strafschop en zette hij de 1-4 eindstand op het bord.

"Te slordig en veel fouten"

Vreman vond dat Jong De Graafschap geen goede wedstrijd speelde. "De doelpunten ontstonden uit fouten die we zelf maakten. JVC Cuijk is absoluut geen slechte ploeg, maar we zijn niet weggespeeld. Het lag aan onszelf dat we met 1-4 verliezen", zei Vreman, die na de 0-3 hoopte op een doelpunt van zijn ploeg. "Hadden we snel de 1-3 gemaakt, dan weet je niet hoe het gelopen was. Aan de bal waren we echter veel te slordig. Er zaten veel te veel fouten in het elftal."

Opstelling Jong De Graafschap: Van den Dam; Bosma, Janssen, Vreman, Van Doorn (30. Hebbink), Hekkers; Huntelaar, El Hammouchi (62. Burgzorg), Dusink; Versteeg (46. Leidsman) en Sabotic.

Foto's met dank aan Achterhoekfoto.nl


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht