Jong De Graafschap in enerverend duel onderuit tegen HBS


Jong De Graafschap in enerverend duel onderuit tegen HBS

De beloften van De Graafschap hebben zondag met 3-2 verloren van HBS. Na een vroege 2-0 achterstand kwam de ploeg van trainer Richard Roelofsen terug tot 2-2, door doelpunten van Marlon Versteeg en Tim Keurntjes. Maar na de tweede rode kaart van de wedstrijd - Jurre Vreman had na een uur spelen twee gele kaarten ontvangen - voor Koen Huntelaar, viel de derde HBS-goal.

Roelofsen zag dat zijn ploeg niet goed aan de wedstrijd begon. Na twaalf minuten was het al 2-0, doordat er een duel op het middenveld verloren werd en HBS uit een vrije trap het tweede doelpunt kon maken. "Bij de 2-0 stond onze muur open en belandde de bal in de korte hoek. Gelukkig kwamen we kort daarna terug in de wedstrijd, Marlon (Versteeg) maakte de aansluitingstreffer."

In het verloop van de eerste helft had Jong De Graafschap de beste kansen op 2-2, maar gescoord werd er niet. "HBS had moeite met onze kantwissel en het hoge baltempo waarin we speelden. Helaas maakten we in die fase geen doelpunt en kwamen we na een uur spelen met tien man te staan, door de tweede gele kaart voor Jurre Vreman." Kyvon Leidsman miste vervolgens een mogelijkheid op 2-2, net als Versteeg. Toch werd Jong De Graafschap beloond met de gelijkmaker: Tim Keurntjes schoot een vrije trap raak. 

"Maar daarna kwamen we met negen man te spelen, doordat Koen Huntelaar zijn tweede gele kaart ontving. We verweerden ons goed, maar verloren een cruciaal duel waaruit de 3-2 viel." Ondanks de ondertalsituatie kreeg Keurntjes een grote kans op 3-3. Roelofsen: "Normaal gesproken heeft Tim een zuiver schot. Ditmaal ging de bal helaas niet in de goal. De samenvatting van de wedstrijd? Aan de bal was het redelijk, maar als we duels verliezen en lopende mensen niet oppakken, zit een resultaat er niet in."

Opstelling Jong De Graafschap: Heusinkveld; Ter Maat, Straalman, Vreman, Cicek (20. Defares - 80. El Malki); El Hammouchi, Huntelaar, Dusink, Keurntjes; Leidsman en Versteeg.


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Agenda