U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Jong De Graafschap in eigen huis nipt onderuit tegen HBS


Jong De Graafschap in eigen huis nipt onderuit tegen HBS

De beloften van De Graafschap hebben zondag geen punt(en) overgehouden aan het treffen met HBS. De gasten uit Den Haag waren met 1-2 te sterk. Marlon Versteeg maakte het enige doelpunt namens de Superboeren.

In de eerste helft was HBS tweemaal dichtbij een voorsprong. Santy Hulst, voormalig speler van De Graafschap, ging twee keer alleen op de goal af. Jurre Vreman (bal van de lijn gehaald) en Eric Verstappen (goede redding) voorkwamen de 0-1. Jong De Graafschap kreeg voor rust één goede mogelijkheid, toen Jurre Vreman met een kopbal gevaarlijk werd. Ternauwernood werd de bal weggewerkt.

In de tweede helft kwam HBS vroeg op voorsprong, maar na ruim een uur spelen maakte Marlon Versteeg – via de keeper – de belangrijke 1-1. Vlak voor het einde van de wedstrijd leek de ploeg van trainer Richard Roelofsen de volle buit te pakken, toen Aron de Koning op de lat kopte. Aan de andere kant was het vervolgens wél raak: met een schot uit de tweede lijn was Mike Tros namens HBS trefzeker. Een domper voor Jong De Graafschap, na het goede gelijkspel van vorige week tegen HSC'21 (3-3).

001.jpg

Richard Roelofsen zag een duel waarin zijn ploeg niet goed genoeg speelde. "We hebben het laten liggen om één of drie punten te pakken. In de eerste helft waren we te slordig en hadden we veel te makkelijk balverlies. HBS won veel tweede ballen en zocht gelijk de diepte. In de rust gaf ik aan om geduldig aan de bal te zijn en meer de flanken te zoeken. Na de 0-1 herpakten we ons goed met het doelpunt van Marlon."

"Na de 1-2 was het geloof weg en konden we weinig kansen meer creëren. We konden een resultaat halen, maar wij hadden het niet goed voor elkaar. Het leermoment van deze wedstrijd? Dat we in de organisatie moeten blijven spelen en minder tegengoals moeten incasseren. Die krijgen we te makkelijk tegen. We scoren iedere wedstrijd; bij minder tegengoals worden de resultaten dan beter. Op dit moment is het voetbal dat we spelen belangrijker dan de resultaten. Het niveau moet hoger de komende weken", aldus Roelofsen.

Opstelling Jong De Graafschap: Verstappen; Konderak, Geutjes (79. Van den Berg), Vreman, Keurntjes; El Jebli, Huntelaar, De Koning, El Hammouchi; Van Overbeek, Versteeg.

000-2.jpg

005.jpg

006.jpg

007.jpg

009.jpg

010.jpg

013.jpg

Foto's met dank aan Achterhoekfoto.nl


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner